Στα κατεχόμενα της Κύπρου βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, ανήμερα των 51 χρόνων από το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, την τουρκική εισβολή που είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και εκτοπισμένους και την κατοχή του 37% της Κύπρου, η οποία διαρκεί μέχρι σήμερα.
Ο Ερντογάν μίλησε στην «Τελετή Θεμελίωσης του Νέου Κρατικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και στην Τελετή Εγκαινίων του Κόμβου του Βόρειου Περιφερειακού Δρόμου Λευκωσίας» και σύμφωνα με το Anadolu δήλωσε πως «Όποια πόρτα κι αν έκλεισαν για να εμποδίσουν τον δρόμο των Τουρκοκυπρίων, εμείς πάντα βρίσκαμε νέες πόρτες και νέους δρόμους να ανοίξουμε. Δώσαμε τέλος στην αιώνια λαχτάρα των Τουρκοκυπρίων για νερό. Αφού παρέχουμε πόσιμο νερό, κάνουμε επαναστατικά βήματα στην αγροτική άρδευση. Έχουμε καταστήσει την ΤΔΒΚ (σ.σ. το ψευδοκράτος που αφορά το παράνομα κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα της Κύπρου) το λαμπερό αστέρι της Ανατολικής Μεσογείου, όχι μόνο στις μεταφορές αλλά και στον τουρισμό, την απασχόληση και τις επενδύσεις».
Οι «νέες πόρτες» και οι «νέοι δρόμοι» που αναφέρεται ο Ερντογάν αφορά τα παζάρια με ευρωατλαντική «ομπρέλα» που προωθούν εγκληματικά σχέδια σε βάρος της Κύπρου, με την διχοτόμηση του νησιού και την διαιώνισης της τουρκικής κατοχής, στο φόντο επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών που «τρέχουν» στην περιοχή με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ -ΕΕ να επιδιώκουν την διασφάλιση της «συνοχής» των λυκοσυμμαχιών σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της Κύπρου.
Είναι χαρακτηριστικό πως για ακόμα μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε το απαράδεκτο «όραμα μιας λύσης δύο κρατών» προσθέτοντας ότι «Είναι καιρός η διεθνής κοινότητα να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα επί τόπου».
Νωρίτερα ο Ερντογάν με ανάρτηση του στο Χ χαρακτήρισε την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ως «51η επέτειο της ”Ειρηνευτικής Επιχείρησης” στην Κύπρο».
Τέλος να σημειωθεί πως με βάση όσα δημοσιεύονται και σε κυπριακά μέσα, το ψευδοκράτος συνέλαβε το βράδυ του Σαββάτου «πέντε Ελληνοκύπριους πρόσφυγες (άντρες και γυναίκες) που είχαν επισκεφθεί το κατεχόμενοΤρίκωμο με την κατηγορία της “κατασκοπείας”». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «Οι πέντε Ελληνοκύπριοι, που είναι ηλικιωμένοι, επισκέφθηκαν τις περιουσίες τους στο κατεχόμενο χωριό».



