Ερώτηση για τα προβλήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης

Ερώτηση για τα προβλήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε πρόσφατα αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και τα περισσότερα από αυτά παραμένουν άλυτα για χρόνια, παρουσιάζοντας παραπέρα επιδείνωση τα τελευταία χρόνια λόγω της αδιαφορίας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα στα άλλα οι πυροσβέστες τόνισαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Το παράδειγμα της υποστελέχωσης του πεζοπόρου τμήματος στην Αλεξανδρούπολη αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού το 2001 που ιδρύθηκε προβλεπόταν να έχει δύναμη (97) πυροσβέστες, σήμερα η στελέχωσή του είναι περίπου στους εβδομήντα (70) πυροσβέστες.

Επεσήμαναν ακόμη την αναγκαιότητα της μετατροπής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης από Β΄ τάξης Σταθμό σε Α΄ Τάξης Σταθμό. Αναγκαιότητα θεωρείται επίσης και η δημιουργία Σταθμών Δ΄ Τάξης στις Φέρες και στην Κίρκη.

Στις προτάσεις τους οι πυροσβέστες, πέρα από την κάλυψη των αναγκών πυρόσβεσης στην περιοχή, έθεσαν και το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σύγχρονης εκπαίδευσής τους για την αντιμετώπιση συμβάντων πυρκαγιών στα δίκτυα αγωγών, όπως στον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) ο οποίος ξεκινάει από τους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα και διασχίζει το νομό Έβρου με κατεύθυνση την Ιταλία, καθώς και στον σταθμό συμπίεσης του αγωγού ΤΑΡ στους Κήπους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση ώστε:

– Να αυξηθούν οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για την Πυροσβεστική.

– Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στην Πυροσβεστική που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν συνολικότερα στο Πυροσβεστικό Σώμα.

– Να μετατραπεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης σε Σταθμό Α΄ Τάξης και να δημιουργηθούν σταθμοί Δ΄ Τάξης στις Φέρες και στην Κίρκη».

Δείτε ακόμα...