Ερώτηση για τη μη αναγνώριση του εμβολιασμού των ΕΛΔΥΚάριων από την κυβερνητική πλατφόρμα

EUROKINISSI

Ερώτηση με θέμα τη μη αναγνώριση του εμβολιασμού από την κυβερνητική πλατφόρμα, των στρατευμένων που υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου, και εμβολιάστηκαν στην Κύπρο, κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή.

Ολόκληρη η ερώτηση:

“Οι στρατευμένοι που υπηρετούν τη θητεία τους στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου, έχουν εμβολιαστεί στις μονάδες τους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Κυπριακή Δημοκρατία και Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό. Με αυτό το πιστοποιητικό μετακινήθηκαν στην Ελλάδα είτε για την άδειά τους είτε για τον επαναπατρισμό τους και τη μετάθεση τους σε νέα μονάδα.

Αυτοί οι στρατευμένοι αν και εμβολιασμένοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, όταν έρχονται στην Ελλάδα. Στην πλατφόρμα της Ελληνικής Κυβέρνησης gov.gr εμφανίζονται ανεμβολίαστοι κατά του COVID -19. Τα προβλήματα εντοπίζονται κατά τη διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου COVID-19 και βεβαίωσης εμβολιασμού κατά του COVID-19. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ενώ υπάρχει το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό και η επαλήθευση Ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών COVID-19 γίνεται κανονικά και εμφανίζονται εμβολιασμένοι, οι στρατιώτες μετά τη θητεία τους επιστρέφουν στους χώρους εργασίας και δεν μπορούν να εκδώσουν βεβαίωση εμβολιασμού με αποτέλεσμα να χάνουν την εργασία τους ή να μην μπορούν να βρουν εργασία.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι στρατευμένοι να καταχωρηθούν ως εμβολιασμένοι στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την στρατιωτική τους θητεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την καταχώρηση των εμβολιασμένων στρατευμένων της ΕΛΔΥΚ, στην πλατφόρμα εμβολιασμένων του ΕΟΔΥ;”

Δείτε ακόμα...