Ερώτηση για την έκρηξη κρουσμάτων στο ΚΕΥΠ στη Λαμία

Από παλαιότερη ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία
Από παλαιότερη ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία / Πηγή: Eurokinissi

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή σχετικά με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία.

Το ΚΚΕ ζητάει απ’ την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε με τη μετάθεσή τους σε άλλες μονάδες οι νεοσύλλεκτοι, να μη διασπείρουν τον κορονοϊό καθώς και να υποβληθούν σε νέα τεστ πριν παρουσιαστούν στις μονάδες τους.

Ολόκληρη η ερώτηση:

Θέμα:Κρούσματα κορονοϊού στο Κέντρο (ΚΕΥΠ) στη Λαμία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία, εκδηλώθηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στους νεοσύλλεκτους.

Για το γεγονός της εκδήλωσης κρουσμάτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία, όπως έχει συμβεί σε πολλά άλλα Κέντρα νεοσυλλέκτων, όπως πρόσφατα στο Κέντρο Εκπαίδευσης “Πόρος”, στην Τρίπολη στην 124 ΠΒΕ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο, την ευθύνη έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση διότι αποδεικνύεται στην πράξη ότι τα Κέντρα νεοσυλλέκτων είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση όφειλε να έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την πρόληψη εκδήλωσης κρουσμάτων κορονοϊού στις στρατιωτικές μονάδες.

Ειδικότερα για τα Κέντρα νεοσυλλέκτων, όπου εκδηλώνεται μεγάλος συνωστισμός ατόμων, η κυβέρνηση όφειλε να είχε εξασφαλίσει ότι οι υποψήφιοι στρατεύσιμοι, σαράντα οκτώ ώρες πριν παρουσιαστούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης να έχουν υποβληθεί υποχρεωτικά σε τεστ κορονοϊού σε δημόσιους φορείς Υγείας, για την έγκαιρη απομόνωση πιθανόν κρουσμάτων κορονοϊού, σε υποψήφιους νεοσύλλεκτους.

Επίσης η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει φροντίσει ώστε στα Κέντρα Εκπαίδευσης και στις στρατιωτικές μονάδες όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός που ευνοεί την μετάδοση του κορονοϊού, να έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως η πραγματοποίηση τακτικών επαναλαμβανόμενων τεστ, ώστε έγκαιρα να εξασφαλίζεται ο εντοπισμός και η απομόνωση των κρουσμάτων που εκδηλώνονται στις μονάδες.

Σημειώνουμε μάλιστα ότι την Παρασκευή 2 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία. Η κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε με τη μετάθεσή τους σε άλλες μονάδες οι νεοσύλλεκτοι, να μη διασπείρουν τον κορονοϊό καθώς και να υποβληθούν σε νέα τεστ πριν παρουσιαστούν στις μονάδες τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για τους στρατευμένους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για:

  • Την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία;
  • Τη λήψη των απαραίτητων μέτρων στους νεοσύλλεκτους ώστε με τη μετάθεση στη νέα μονάδα να μη διασπείρουν και σε αυτές τον κορονοϊό;

Δείτε ακόμα...