Εξέγερση του Πολυτεχνείου: Ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός της 48ης επετείου

Πανό που έχει αναρτήσει η ΚΝΕ στο ιστορικό κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με αφορμή την 48η επέτειο της Εξέγερσης
Πανό που έχει αναρτήσει η ΚΝΕ στο ιστορικό κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με αφορμή την 48η επέτειο της Εξέγερσης / Πηγή: ΚΝΕ

Ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός της 48ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τα μέλη της ΚΝΕ μπήκαν στον χώρο του ιστορικού κτιρίου της οδού Πατησίων και ήδη έχουν στήσει τα τραπεζάκια, ενώ ξεκίνησε και η εκπομπή της μικροφωνικής στον χώρο.

«Το Πολυτεχνείο ζεί, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», αναγράφει το γιγαντοπανό της ΚΝΕ που έχει αναρτηθεί στην πρόσοψη του κτιρίου της Πρυτανείας.

Όπως τονίζει η ΚΝΕ στο κεντρικό κάλεσμά της, «48 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου».

«Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία εξαιτίας των νέων δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση, με τις – μόνο κατ’ όνομα – “αμυντικές”, στην πραγματικότητα άκρως επιθετικές Συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ, καλώντας «στον δρόμο του Νοέμβρη, με τον λαό μπροστά».

Η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ για την αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. στη συμβολή των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου.

Στον «αέρα» το live blog με συνεχή ενημέρωση από τον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου

Στον «αέρα» από νωρίς το πρωί, βρίσκεται το live-blog του «Οδηγητή» για την συνεχή ενημέρωση από τον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, να παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό, όλες τις στιγμές, τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του τριήμερου αγωνιστικού εορτασμού για τα 48 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθεί με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Δείτε ακόμα...