Έξω οι Αμερικανοί από το αεροδρόμιο της Λάρισας

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ-DRONE
Φώτο Αρχείου / Τα Αμερικάνικα UAV (drone) που σταθμεύουν στη 110 ΠΜ στη Λάρισα / Πηγή: Eurokinissi

Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας larissapress.gr, γίνεται αναφορά για το αυξημένο ενδιαφέρον των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, σχετικά με την παραπέρα διεύρυνση της παρουσίας τους στη στρατιωτική βάση της Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα με βάση την ελληνοαμερικανική συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της Ν.Δ, προβλέπεται ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν εκ νέου διαπραγματεύσεις για τη νέα στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ αποβλέπουν νέα οφέλη για τα συμφέροντά τους, από τη διαπραγμάτευση και την υπογραφή της νέας συμφωνίας.

Πέρα από την παραπέρα αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, οι Αμερικανοί θέλουν να διευρύνουν την παρουσία τους και σε άλλες βάσεις, όπως στο Στεφανοβίκειο, την Αλεξανδρούπολη, τη Σκύρο, καθώς και την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού μετέφεραν στην 110 Π.Μ τα drones UCAV MQ-9 κάνοντας και τις ανάλογες επεκτάσεις στις υποδομές του αεροδρομίου της Λάρισας, προκειμένου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός των ιμπεριαλιστών.

Η στρατηγική θέση του αεροδρομίου, δίνει τη δυνατότητα τα αεροσκάφη αυτά, να έχουν τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και να εποπτεύουν τις στρατιωτικές κινήσεις της ανταγωνίστριας ιμπεριαλιστικής δύναμης της Ρωσίας, αφού με τις πτήσεις τους έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την περιοχή του Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανικών χωρών.

Ακόμη οι Αμερικανοί θέλουν η στρατιωτική βάση της Λάρισας να αποτελέσει σταθμό μεταστάθμευσης των ιπτάμενων τάνκερ που διαθέτουν οι ιμπεριαλιστές, για την τροφοδοσία στον αέρα πολεμικών αεροσκαφών, προκειμένου να πλήξουν στόχους σε απόσταση πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων.

Οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να εγκαταλείψουν αυτά τα κόμματα, μαζί και τη Ν.Δ, που νέα δεινά με τις αποφάσεις τους ετοιμάζουν για το λαό μας.

Να συσπειρωθούν στο πλάι του ΚΚΕ, που παλεύει για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, καθώς και να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας και η βάση της Σούδας.

Επίκαιρο και διαχρονικό εξακολουθεί να παραμένει το σύνθημα του λαού μας, ούτε γη, ούτε νερό, ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών.

Βασίλη Δ.

Δείτε ακόμα...