Εξόρμηση του ΚΚΕ στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου»

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ πραγματοποίησε εξόρμηση έξω από το στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα Ιωαννίνων, η οποία βρήκε θετική ανταπόκριση από αρκετούς νεοσύλλεκτους και γονείς που συζήτησαν με τα μέλη του ΚΚΕ. Μοιράστηκε η ανακοίνωση του Κόμματος για τους νέους στρατευμένους, καθώς επίσης και το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, το λαό, την νεολαία.

Στις συζητήσεις με τους στρατεύσιμους και τις οικογένειες τους το κλιμάκιο της ΤΕ τόνισε πως κανένας φαντάρος και αξιωματικός να μη βγει εκτός συνόρων, να σταματήσει η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο στην Ουκρανία, η εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου. Ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και όλων των άλλων αστικών κομμάτων, που στο όνομα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ τα έχουν δώσει όλα. Στρατιωτικές βάσεις απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, ελληνικά εδάφη και θάλασσες, πολεμικό υλικό ακόμα και στρατιωτικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα στις συζητήσεις επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές και ασκήσεις εκτός συνόρων, σε χώρες στα Βαλκάνια, στη Μαύρη Θάλασσα, στον Περσικό Κόλπο, η αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία και η εκπαίδευση σε ελληνικό έδαφος Ουκρανών στρατιωτών. Κινήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα το αδυνάτισμα της άμυνα στα νησιά του Αιγαίου, την εμπλοκή της χώρας και του λαού μας ολοένα και πιο βαθιά στο κουβάρι των ανταγωνισμών, δίνοντας παράλληλα «αέρα στα πανιά» της τούρκικης αστικής τάξης, η οποία οξύνει την προκλητικότητά της, με το βλέμμα στραμμένο στην προσπάθεια για να υλοποιηθεί η κατεύθυνση της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, κατεύθυνση με αμερικανο-νατοϊκή σφραγίδα.

Αναδείχθηκε επίσης πως τα δικαιώματα των στρατευμένων δεν σταματούν έξω από τις πύλες των στρατοπέδων. Την ίδια ώρα που δίνονται δισεκατομμύρια σε ΝΑΤΟ και εξοπλισμούς ,τα έξοδα της στρατιωτικής θητείας φορτώνονται στις πλάτες των οικογενειών. Ενώ εντείνεται και η προσπάθεια της φίμωσης των φωνών στρατευμένων που χαλάνε το κυρίαρχο ΝΑΤΟϊκό αφήγημα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...