Ευαγγελισμός: Απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά

Η Φ. Γεννηματά στη συζήτηση στη Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη
Φώτο Αρχείου / Η Φ. Γεννηματά στη συζήτηση στη Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη / Πηγή: Eurokinissi

Η Φώφη Γεννηματά ΄απεβίωσε σήμερα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός σήμερα.

Η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύοταν από τις 11 Οκτωβρίου στον Ευαγγελισμό, όταν η κατάσταση της υγείας την οδήγησε στο νοσοκομείο. Για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ έχουν ενημερωθεί και οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος. 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδινε εδώ και χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Είχε μάλιστα μιλήσει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. 

Στις 11 Οκτωβρίου η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλεύεται ακόμη, παρά τις πληροφορίες πως επρόκειτο να πάρει εξιτήριο και να συνεχίσει τη θεραπεία της στο σπίτι της. 

Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας της, είχε οδηγήσει τη Φώφη Γεννηματά στην απόφαση να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Σήμερα Δευτέρα 25 Οκτώβρη 2021 απεβίωσε.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται: 

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.»

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου του 1964 και ήταν μητέρα τριών παιδιών. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής (Α’ Αθήνας) με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τον Απρίλιο του 2000. Το 2001 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Το 2002, εξελέγη υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά. 

Τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου. Στις 15 Ιουνίου του 2015, εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το 2017 ανακοίνωσε την δημιουργία του πολιτικού φορέα ΚΙΝΑΛ, που οποίου υπήρξε επικεφαλής.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...