Ευχές φαντάρων που υπηρετούν στο στρατόπεδο «Χατζηπεντή» στο Κουφόβουνο Έβρου

Στρατόπεδο Χατζηπεντή, Κουφόβουνο, Έβρου
Φώτο Αρχείου / Στρατόπεδο Χατζηπεντή, Κουφόβουνο, Έβρου / Πηγή: FACEBOOK

Επιθυμούμε από καρδιάς να ευχηθούμε αγωνιστικά χρόνια πολλά και καλή χρονιά στην συντακτική ομάδα του alt.gr, στους αναγνώστες αλλά κυρίως στους χιλιάδες στρατευμένους που υπηρετούν σε μονάδες ανά την χώρα.

Η παρουσία του alt.gr αποτελεί έναν φάρο ενημέρωσης και επικοινωνίας των φαντάρων με την κοινωνία με κριτήριο πάντα τις θέσεις για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των σύμμαχων στρωμάτων της. Χωρίς αμφιβολία συνιστά ένα μέσο ενημέρωσης που μας κρατάει σε εγρήγορση όλους εμάς που υπηρετούμε και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εθνικιστικές και ξενοφοβικές φωνές μέσα στο περιβάλλον του στρατού. Τα ζητήματα της πολιτικής των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, η ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής και του περιορισμού των λαϊκών δικαιωμάτων είναι ζητήματα που βασανίζουν αρκετούς νέους σήμερα. Όλα αυτά για μας τους φαντάρους θα ήταν εν πολλοίς σε συσκότιση, εάν δεν υπήρχε η πλούσια, περιεκτική και συνεχής αρθρογραφία του alt.gr. Σημαντικής φύσης είναι αναντίλεκτα το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ του site όπως και οι αναμνήσεις από την στρατιωτική θητεία διάφορων προσώπων που μας δίνουν κουράγιο και μας γεμίζουν αισιοδοξία.

Ένα ακόμα κομμάτι που πρέπει να τονισθεί σε αυτό το ευχετήριο μήνυμα είναι η δημοσίευση επιστολών από στρατευμένους που κινείται στη βάση της ανάδειξης και της προβολής των προβλημάτων που μας απασχολούν και όχι των ατομικών διεκδικήσεων και που φυσικά αναδεικνύει εκτός στρατοπέδων τα προβλήματα αλλά και τις ανάγκες που διαμορφώνονται διαρκώς στο σήμερα.

Κλείνοντας αναμένουμε και τείνουμε ως «πρόκληση» για την συντακτική ομάδα να μας παραθέτει με το νέο έτος όλο και πιο πλούσια αρθρογραφία, ρεπορτάζ και παρεμβάσεις προσωπικοτήτων, σωματείων και ενώσεων του κινήματος. Και πάλι καλή χρονιά και καλή αγωνιστική θητεία στους στρατευόμενους.

Φαντάροι που υπηρετούν στο στρατόπεδο «Χατζηπεντή», Κουφόβουνο, Έβρου

Δείτε ακόμα...