Ευρωβουλή: Επιστολή – έκκληση του ΚΚΕ για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διόδων για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού

Κατεπείγουσα επιστολή – έκκληση προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σ. Μισέλ και την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρ. Μέτσολα, απέστειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, με την επιστολή τους, ζητούν να διευκολυνθεί η διάνοιξη ανθρωπιστικών διόδων για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού, αλλά και να μην υπάρξει καμία περικοπή κονδυλίων.

Η επιστολή των ευρωβουλευτών του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου έχει ως εξής:

«Να διευκολυνθεί η διάνοιξη ανθρωπιστικών διόδων για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού. Καμία περικοπή κονδυλίων και άμεσος πολλαπλασιασμός της χρηματοδότησης και της γενικότερης υλικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Κατεπείγουσα επιστολή – έκκληση:

Προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα, Φον Ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Αυτές τις ώρες που εκδηλώνεται ένα συγκλονιστικό παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, καταγγέλλουμε τα φρικιαστικά εγκλήματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με 6.000 νεκρούς Παλαιστίνιους, 18.000 τραυματίες, 1.500 νεκρά παιδιά, ένα νεκρό κάθε 15 λεπτά. Ο παλαιστινιακός λαός υποφέρει, πεθαίνει χωρίς φάρμακα, σε ρημαγμένες νοσοκομειακές μονάδες που στερούνται και τα στοιχειώδη, με ισοπεδωμένα πάνω από 170.000 σπίτια και 140 σχολεία. Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές καταγράφονται και στη Δυτική Όχθη.

Απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα, εδώ και μέρες, με ευθύνη του Ισραήλ και των συμμάχων του, μόλις 62 φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν περάσει από τη δίοδο της Ράφα, γεγονός που δεν καλύπτει καν σταγόνα των κατεπειγουσών αναγκών του παλαιστινιακού λαού.

Την ίδια στιγμή η ΕΕ προκλητικά κλείνοντας τα μάτια σε αυτή την αγριότητα, όχι μόνο δεν πολλαπλασιάζει άμεσα τη χρηματοδότηση και την ανθρωπιστική βοήθεια, τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη, αλλά αντίθετα συζητά την περικοπή ακόμα κι αυτής της ανεπαρκέστατης ανθρωπιστικής βοήθειας που έδινε μέχρι σήμερα, επικαλούμενη “το ενδεχόμενο αυτή να καταλήγει στη Χαμάς”. Πρόκειται για μια απόφαση, που καταδικάζει στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, ενώ στοχοποιεί ως “τρομοκράτη” τον πολυβασανισμένο παλαιστινιακό λαό, επειδή αντιστέκεται στη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή και απαιτεί να έχει τη δική του πατρίδα.

Η ΕΕ από το 2015 έως το 2020 χρηματοδότησε το Ισραήλ με πάνω από 1,1 δισ. ευρώ μέσω του προγράμματος “Horizon EU 2020”, και κάθε χρόνο χρηματοδοτεί με πάνω από 260 εκατ. “επενδύσεις” για εξοπλισμούς στο Ισραήλ, τον στρατό και τις βιομηχανίες όπλων του προκειμένου να αιματοκυλά τον παλαιστινιακό λαό. Την ίδια στιγμή, από το 2018 περικόπτει κάθε χρόνο τη συνεισφορά της προς τον οργανισμό UNRWA για ανθρωπιστική βοήθεια προς τον παλαιστινιακό λαό, φτάνοντας από τα 110 εκατ. ευρώ πριν πέντε χρόνια, σε μόλις 82 εκατ. πέρσι.

Απευθύνουμε έκκληση να σταματήσει αμέσως κάθε σκέψη και συζήτηση για περικοπές κονδυλιών και επαναξιολόγησή τους. Να πολλαπλασιαστούν τα ποσά των εν λόγω κωδικών και να διευκολυνθεί η άμεση διάνοιξη οδών για τη ροή κατεπείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας και κάθε άλλου είδους υλικής βοήθειας προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Να τερματιστεί τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ».

Δείτε ακόμα...