Για το μπλακάουτ στα αεροδρόμια της χώρας μίλησε ο Φοίβος Καπερώνης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας σε εκπομπή του ANT1.
Ανέδειξε την εξαιρετικά επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης και της ΥΠΑ που διαλαλούν ότι ενώ δεν υπήρχε επαφή των ελεγκτών και των αεροσκαφών δεν υπήρχε δήθεν κίνδυνος για την ασφάλεια την πτήσεων.
Είπε πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην απαντά και να μην δίνει εξηγήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στο μπλακαουτ.
Επίσης τόνισε τις συνεχείς επισημάνσεις που έχουν κάνει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, όπου ειδικά μπροστά στην αύξηση της κίνησης το καλοκαίρι με ΚΥΑ η κυβέρνηση τους υποχρεώνει να αποδεχτούν αύξηση της διαχείρισης πτήσεων για να βγάζουν κέρδη οι εταιρίες με κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών.



