Φαντάροι από Πρωτοκκλήσι Έβρου: “Το Πολυτεχνείο Ζει”

ΤΑΜΣ στον Έβρο 17-18/6/2020

Το Πολυτεχνείο ζει

Ημέρα μνήμης η αυριανή καθώς τιμάμε τους αγώνες και τα θύματα του Πολυτεχνείου στον αγώνα για την ανατροπή της χούντας και για ένα κόσμο πιο δίκαιο.Το τιμάμε σε θέσεις μάχης όπου και αν βρισκόμαστε γιατί Πολυτεχνείο σημαίνει αγώνας, οργάνωση και διεκδίκηση για τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Αυτό αφορά  τόσο εμάς τους φαντάρους μέσα και έξω από το στρατό, τις οικογένειες μας, όσο και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων γιατί το δικαίωμα στη διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος προς την πρόοδο και τις κατακτήσεις.

Δεν γίνεται να απαγορευτεί όσο θα υπάρχουν άνθρωποι αγωνιστές που στέκονται έτσι σε όλες τις συνθήκες της ζωής τους, σε κάθε φάση, με πίστη και θάρρος. Δεν νοείται απαγόρευση της λειτουργίας των φορέων και των συλλόγων εργαζομένων ούτε χειραγώγηση της δράσης τους.

Καταδικάζουμε απόλυτα  το όργιο κρατικής καταστολής και την επίμονη και οργανωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού. Όσες απαγορεύσεις και να φέρουν αυτό το κλίμα δεν θα περάσει. 

Με εμπιστοσύνη στα σωματεία τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους, τη νεολαία, η πορεία του Πολυτεχνείου και φέτος θα πραγματοποιηθεί και ο λαός θα φωνάξει δυνατά “έξω οι ΗΠΑ έξω το ΝΑΤΟ” και “το Πολυτεχνείο ζει έξω οι Αμερικάνοι”.

Να είστε σίγουροι ότι εκφράζουν και πολλούς στρατευμένους που φέτος θα λείπουν από την πορεία. Αυτές είναι μερικές από τις αναγκαίες και επίκαιρες συνθήκες ώστε να μπορέσουν οι λαοί της περιοχής μαζί και ο ελληνικός να ζήσουν ειρηνικά, αφέντες στον τόπο τους. 

Φαντάροι από το στρατόπεδο ΒΙΖΒΙΖΗ στο Πρωτοκκλησι Έβρου

Δείτε ακόμα...