Φαντάροι από στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ»: “Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες του ΝΑΤΟ”

Φώτο Αρχείου / Διμερής συνεκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στη Νέα Σάντα Κιλκίς – Γενάρης 2021 / Πηγή: Eurokinissi

Όλοι οι νέοι στρατευμένοι, υπηρετούμε τη στρατιωτική μας θητεία σε μια περίοδο δύσκολη, με την πανδημία να συνεχίζει και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης να γίνονται όλο και πιο έντονες για εμάς και τις οικογένειές μας. Ταυτόχρονα, όλοι μας έχουμε ανησυχίες και προβληματισμούς για το μέλλον μας και τον αγώνα που έχει να δώσει ο καθένας μας στην αγορά εργασίας.

Πέρα από τα παραπάνω, όμως, μας προβληματίζει έντονα και η βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εμπλοκή που μπλέκει το λαό μας σε επικίνδυνα μονοπάτια. Οι νέοι στρατευμένοι παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία όλες τις τελευταίες εξελίξεις με την κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίζει το “στρατηγικό διάλογο” που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ.

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η μετατροπή της χώρας μας σε ΝΑΤΟϊκο ορμητήριο, όπως συμβαίνει στην πόλη που υπηρετούμε, την Αλεξανδρούπολη με την αξιοποίηση του λιμανιού της πόλης για τη φιλοξενία Νατοϊκών πολεμικών πλοίων. Όλες αυτές οι εξελίξεις σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να εφησυχασουν το λαό της χώρας μας, όπως προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει με το αφήγημα των “ισχυρών συμμαχιών”. Η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Ρώσων και Ιρανών αξιωματούχων πως κάθε νατοϊκή βάση αποτελεί στόχο πυρηνικού πλήγματος σε περίπτωση περαιτέρω όξυνσης των ενδοϊπεριαλιστικών αντιθέσεων. Αντίστοιχα, η στάση των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι χαρακτηριστική, καθώς με τη στάση Πόντιου Πιλάτου που κρατάει ρίχνει νερό στο μύλο της συνεκμετάλλευσης που προωθείται.

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι πυκνές το τελευταίο διάστημα κοινές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ-Ελλάδας. Μάλιστα, όπως τονίζεται από τοπικούς άρχοντες της πόλης και με τις αντίστοιχες προετοιμασίες εντός στρατοπέδου, το στρατόπεδο Κανδηλάπτη ετοιμάζεται να υποδεχθεί το αμέσως ερχόμενο διάστημα πλήθος Αμερικανών στρατιωτικών για πολύμηνη άσκηση.

Οι νέοι στρατευμένοι με τη σειρά μας έχουμε την ευθύνη να σταθούμε απέναντι σε αυτά τα σχέδια. Να υψώσουμε το ανάστημά μας με κάθε τρόπο απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Όλοι εμείς θέλουμε να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των οικογενειών μας και όχι να γίνουμε πιόνια στη σκακιέρα των νατοϊκών σχεδιασμών στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Καλούμε κάθε φαντάρο να διατρανώσει στις αναφορές, στη συζητήσεις, με την ίδια τη στάση του καθημερινά τα επίκαιρα και αναγκαία αιτήματα για:

– Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς που αιματοκυλίζουν λαούς.

– Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

– Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Φαντάροι από το στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» στην Αλεξανδρούπολη

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...