Φαντάροι από την Κω για Πολυτεχνείο: Πρόσχημα η πανδημία για τις απαγορεύσεις – Χωρίς μέτρα προστασίας στις μονάδες μας

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Φώτο Αρχείου / Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Πηγή: Eurokinissi

Την ίδια στιγμή που ο λαός και η νεολαία του βιώνουν τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής, που και η τωρινή αλλά και η προηγουμένη κυβέρνηση εφάρμοσαν, σε συνδυασμό με το άγχος και την ανασφάλεια για το τι θα ξημερώσει η επόμενη μέρα μέσα στις συνθήκες της πανδημίας στις οποίες δοκιμαζόμαστε, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με ωμό και κυνικό τρόπο να ανακοινώσει πως, λόγω τάχα των συνθηκών, απαγορεύει την πορεία τιμής στη μνήμη των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για την ανατροπή της χούντας.

Ας μας πει η κυβέρνηση τόσους μήνες τι μέτρα έχει πάρει για τους φαντάρους της χώρας με σκοπό την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού.

Είναι μήπως τέτοιο μέτρο το να στοιβαζόμαστε οι φαντάροι στα μαγειρεία για να φάμε ένα πιάτο φαΐ;
Μήπως είναι η πλήρης ανυπαρξία αντισηπτικών στους χώρους των στρατοπέδων;
Μήπως το να μην δίνει, με ευθύνη και της διοίκησης των στρατοπέδων, μάσκες προστασίας ή να μην τηρούνται τα κατάλληλα πρωτόκολλα;
Ή μήπως, μην ακολουθώντας τις κατευθύνσεις των υγειονομικών, σχετικά με τις αποστάσεις των κλινών στις οποίες κοιμόμαστε;

Αυτά είναι τα μέτρα που προς το παρόν η κυβέρνηση έχει πάρει για να προστατέψει εμάς τους φαντάρους.

Οι φαντάροι στην Κω έχουμε πείρα και δεν τρώμε κουτόχορτο. Γνωρίζουμε καλά πως η τακτική της κυβέρνησης σχετικά με τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος είναι αυτή που την κάνει να θέλει με πρωτοφανή τρόπο να τρομοκρατήσει το λαό μας. Το κίνημα έχει πείρα. Μην ξεχνάμε τι έγινε την πρωτομαγιά μέρα που αντίστοιχα η κυβέρνηση με τερτίπια και μεθοδεύσεις προσπάθησε να κινηθεί με αντίστοιχο τρόπο. Δεν μας τρομοκρατούν όσο και αν το θέλουν.

Τιμή και δόξα στους πεσόντες της ημέρας εκείνης. Είναι αυτοί που μας θυμίζουν πόσο σπουδαίο είναι να αγωνίζεσαι με αυταπάρνηση και αφοβία για τα σύγχρονα δικαιώματα της τάξης μας. Γιατί πάντα ήταν θέμα της τάξης στην οποία ανήκεις και όχι θέμα οπτικής.

Συντροφικοί χαιρετισμοί από φαντάρους στην Κω. Είμαστε μαζί σας. Ούτε βήμα πίσω.

ΖΗΤΩ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ

Δείτε ακόμα...