Φαντάροι της ΕΛΔΥΚ: Τα εισιτήρια να είναι δωρεάν για όλους και όχι άπιαστο όνειρο!

ΕΛΔΥΚ - Στρατιώτες

Φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας στην ΕΛΔΥΚ στη Κύπρο, στέλνουμε αυτήν την επιστολή με αφορμή το διαχρονικό πρόβλημα των αδειών μας.

Για εμάς οι άδειες αυτές αντί να αποτελέσουν αφορμή να “αδειάσουμε” από τα προβλήματα και τα άγχη του στρατού, γίνονται αφορμή για ν΄ αδειάσουν οι τσέπες μας. Ενδεικτικά τα εισιτήρια ξεκινάνε από 100 περίπου ευρώ και προσεγγίζουν ακόμα και τα 200 πολλές φορές (με επιστροφή)! Αυτό γίνεται φυσικά επειδή η ΕΛΔΥΚ καλύπτει μόνο 2 εισιτήρια για όλη τη θητεία. Ενώ δεύτερο ζήτημα είναι, ότι δε φθάνει που δε μας καλύπτουν πλήρως τα εισιτήρια, ακόμα και για αυτά που πληρώνουμε από τη τσέπη μας, η ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία γίνεται ελάχιστες μέρες πριν, με αποτέλεσμα το κόστος να ανεβαίνει κατακόρυφα! Φυσικά, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο φαντάροι να παίρνουν άδεια εντός του στρατοπέδου διότι δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήρια για να φύγουν από τη Κύπρο!!

Ένα ακόμα απαράδεκτο ζήτημα είναι περικοπή των φοιτητικών αδειών. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις φαντάρων που αιτήθηκαν φοιτητική άδεια και είτε τους την αρνήθηκαν είτε ενώ τους είχανε πει πως θα την πάρουνε (συγκεκριμένη ημερομηνία) και είχανε κλείσει εισιτήρια, ξαφνικά τους ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν να πάρουν όλες τις μέρες που δικαιούνται και πολλοί συνάδελφοι μας βρέθηκαν στον αέρα με πληρωμένα εισιτήρια! Απαιτούμε να έχουμε δωρεάν εισιτήρια για όσες φορές χρειαστεί να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα!

Να δοθούν τώρα οι φοιτητικές άδειες σε όσους το έχουν ανάγκη! Να σταματήσει η απαράδεκτη περικοπή τους!

Φαντάροι της ΕΛΔΥΚ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...