Φαντάρος από Στρατόπεδο «Δελαγραμμάτικα»: Όχι απλώς δικαίωμα, αλλά υποχρέωση κάθε στρατευμένου να απαιτεί την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας

Στρατιώτες
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

«Εκφράζω την αλληλεγγύη και την περηφάνια μου για τον συνάδελφο, που μαζί με τους υπόλοιπους φαντάρους βγήκαν μπροστά, διεκδικώντας τα αυτονόητα» επισημαίνει φαντάρος που υπηρετεί στο Στρατόπεδο «Δελαγραμμάτικα» σε επιστολή του σχετικά με την απαράδεκτη μεθόδευση της διοίκησης του 644 Μ/Κ ΤΠ. Τονίζοντας ότι «τέτοιες φασίζουσες συμπεριφορές, βγαλμένες από τις πιο βρώμικες σελίδες της Ιστορίας, δεν έχουν καμία θέση στα πλαίσια των ΕΔ και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι!»

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Καταγγέλλω με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απαράδεκτη μεθόδευση της Διοίκησης του 644 Μ/Κ ΤΠ στο Στρατόπεδο Κανδηλάπτη, από κοινού με τον υποδιοικητή ψυχίατρο του 216 ΚΙΧΝΕ, για την κατά παραγγελία ιατρική γνωμάτευση του τελευταίου, με σκοπό να δοθεί εκδικητική αναβολή στον συνάδελφο που δικαιολογημένα αντέδρασε στα ελλιπή μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού που εφαρμόζονται στη συγκεκριμένη μονάδα.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού στους στρατευμένους, που βλέπουν τα στρατόπεδα τους να μετατρέπονται σε χώρους υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Αποτελεί όχι απλώς δικαίωμα, αλλά υποχρέωση κάθε στρατευμένου, να απαιτεί την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας έναντι του covid-19. Όπως επίσης, αποτελεί καθήκον η συνολική υπεράσπιση των δικαιωμάτων του τόσο εντός όσο και εκτός στρατοπέδου, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προετοιμάζει το χτύπημα του 8ωρου, εμπλέκει τη χώρα μας πιο βαθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη περιοχή, με ότι αυτά συνεπάγονται για το μέλλον που μας περιμένει μετά την ολοκλήρωση της θητείας μας.

Από αυτή τη σκοπιά, αποτελεί μέγιστη πρόκληση για κάθε έναν από εμάς που υπηρετεί τη θητεία του, ιδιαίτερα για όσους υπηρετούμε σε μονάδες της παραμεθορίου, να αντιμετωπίζονται οι διεκδικήσεις μας όχι απλώς εκδικητικά, αλλά ως “προϊόν” ψυχιατρικών παθήσεων(!).

Εκφράζω και εγώ με τη σειρά μου την αλληλεγγύη και την περηφάνια μου για τον συνάδελφο, που μαζί με τους υπόλοιπους φαντάρους βγήκαν μπροστά, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Τέλος, τονίζω προς κάθε κατεύθυνση, πως τέτοιες φασίζουσες συμπεριφορές, βγαλμένες από τις πιο βρώμικες σελίδες της Ιστορίας, δεν έχουν καμία θέση στα πλαίσια των ΕΔ και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι!

Στρατιώτης από το Στρατόπεδο “ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα Έβρου».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...