Φαντάρος από το Κουφόβουνο Έβρου: Η αντιιμπεριαλιστική δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος μας δίνει δύναμη

Σε επιστολή του φαντάρος από το στρατόπεδο «Χατζηπεντή» στο Κουφόβουνο Έβρου αναφέρει:

«Είμαι φαντάρος που υπηρετώ τη θητεία μου στο στρατόπεδο «Χατζηπεντή» στο Κουφόβουνο Έβρου. Στέλνω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω την αντίθεση μου στην επιθετική και επικίνδυνη για το λαό μας Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις , που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία η χώρα μας μετατρέπεται σε απέραντο ορμητήριο πολέμου για τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, σε μια περίοδο μάλιστα που ο ανταγωνισμός με την καπιταλιστική Ρωσία βρίσκεται στα ύψη, με τον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία να είναι πολύ πιθανός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ που εγκαινίασε το «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ και έθεσε τις βάσεις της Συμφωνίας και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχουν ιστορικές ευθύνες απέναντι στο λαό μας. Με τα πεπραγμένα τους για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου και της γεωστρατηγικής του αναβάθμισης, βάζουν τη χώρα μας στο «μάτι του κυκλώνα», τη μετατρέπουν σε πιθανό στόχο αντιποίνων.

Οι φαντάροι , όπως και ο ελληνικός λαός μόνο ασφαλείς δε νιώθουμε με τη συμμετοχή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ, τη μετατροπή της σε προκεχωρημένο φυλάκιο και κόμβο μεταφοράς πολεμικού υλικού. Καμία σχέση δεν έχει η «συμφωνία» αυτή , με την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, όπως λέει το προπαγανδιστικό αφήγημα όλων των παραπάνω «προθύμων». Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία με την αξιοποίηση υποδομών για μεταφορά υλικού, με τη στήριξη ΝΑΤΟικών στρατευμάτων και πλοίων, με την αποστολή όπλων, με τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ, για την «τήρηση των ΝΑΤΟικών δεσμεύσεων». Έτσι λένε ότι θα αναχαιτιστεί και η τουρκική επιθετικότητα. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ πασχίζουν για τη διατήρηση της ΝΑΤΟϊκής συνοχής και την παραμονή της Τουρκίας στο «δυτικό στρατόπεδο», με ότι ανταλλάγματα αυτή συνεπάγεται. Για αυτό άλλωστε καταγράφεται και ρεκόρ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, πραγματοποιήθηκε άσκηση της Τουρκίας με σενάρια απόβασης και κατάληψης νησίδας, κάτω από το βλέμμα των Αμερικανών και ΝΑΤΟικών «συμμάχων μας» . Επιπλέον δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας δήλωνε ότι «δεν είναι καλή εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ».

Σε αυτές τις συνθήκες που τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν δυνατά στην περιοχή μας, που η αστική τάξη της χώρας, μας σέρνει σε επικίνδυνες καταστάσεις , που αυξάνεται η πιθανότητα κάθε είδους «επεισοδίων», δίνει δύναμη σε εμάς τους φαντάρους η αντιιμπεριαλιστική δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους διεκδικώντας:

– Η επιθετική Συμφωνία να καταργηθεί.

– Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα.

– Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό και να μη σταλεί κανένας αξιωματικός ή φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας.

– Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από πολεμικά σχέδια και από τις δολοφονικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Θανάσης Παπαγεωργίου, οπλίτης ιατρός, 50 ΤΥΠ»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...