Φαντάρος από το στρατόπεδο Πετροχωρίου Ξάνθης

Φανταροι
Πηγή: Eurokinissi

«Άκου κυρ-Στέφανε, βάλε και 18 αεροσκάφη Rafale, από τα γαλλικά… Θα το κάψουμε απόψε κυρ-Στέφανε»…

Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι μια τυπική παραγγελία σε ταβέρνα ή στο μπακάλικο του κυρ-Στέφανου, όπως διαδραματίζεται στη γνωστή ελληνική ταινία. Παρ’ ολα αυτά, η συγκεκριμένη παραγγελία αφορά την αγορά 6 καινούργιων και 12 μεταχειρισμένων γαλλικών αεροσκαφών Rafale. 

Αυτό έρχεται σε συνέχεια της όλο και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των αιμοδιψών ιμπεριαλιστικών κέντρων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των υπολοίπων αντιπολιτευόμενων (γελάει ο κόσμος) κομμάτων του αστικού τόξου. Να μην ξεχάσουμε τον αγώνα του άλλοτε “αντισυστημικού” ΣΥΡΙΖΑ για μεγαλύτερη αγκίστρωση της χώρας μας στο Νατοϊκό στρατόπεδο, μετατρέποντας την ελληνική επικράτεια σε μια απέραντη νατοϊκή βάση. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη σειρά της κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει τους προηγούμενους σε αυτό το έργο. Δίνει αστρονομικά ποσά (2,5 δισεκατομμύρια ευρώ) για την αγορά αεροσκαφών, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των νατοϊκών και αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, την ίδια ώρα που οι φαντάροι και τα μόνιμα στελέχη πρέπει να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα αναγκαία για τη θητεία τους (εξοπλισμός, ρουχισμός, μετακινήσεις και η λίστα δεν έχει τελειωμό). Να μη μιλήσουμε για τον παρεχόμενο στρατιωτικό εξοπλισμό, ο οποίος θα έπρεπε να έχει χαρακτηριστεί εδώ και χρόνια, αντίκα!

Η κατεύθυνση που έχει ορίσει η ελληνική αστική τάξη, με πιστό εκφραστή της την εκάστοτε κυβέρνηση, φαίνεται χαρακτηριστικά από τις παχυλές εισφορές της χώρας μας στα ταμεία του ΝΑΤΟ. Το 2% του ΑΕΠ λοιπόν το παρέχουμε στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό, διατηρώντας τη 2η θέση στη σειρά μετά τις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα ο προϋπολογισμός για την υγεία μειώνεται σε περίοδο “πολέμου” απέναντι στον “αόρατο” εχθρό. 

Από την άλλη, ο ορατός εχθρός, της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνδιαχείρισης στην περιοχή του Αιγαίου, φαίνεται να μην ενοχλεί και τόσο τους διαχειριστές μας και βέβαια με τις ευλογίες των “συμμάχων” της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Φαίνεται μάλλον ότι κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους οι Δημοκρατικοί Αμερικάνοι όταν γκρίζαραν ελληνικά ύδατα στο Αιγαίο ή οι Ρεπουμπλικάνοι Αμερικανοί όταν δήλωναν ότι οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας είναι διμερής υπόθεση και δεν αφορά το ΝΑΤΟ. Αλήθεια που ήταν οι Νατοϊκοί και Ευρωπαίοι “προστάτες” στην κρίση στον Έβρο, στο επεισόδιο στα Ίμια, στις χιλιάδες παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου; Μάλλον είναι ασύμφορη η ρήξη με την Τουρκία τη δεδομένη χρονική στιγμή και μάλιστα την ώρα που επιδιώκεται η στρατηγική περικύκλωση της Ρωσίας.

Ένα είναι σίγουρο, το βούτημα της χώρας μας σε πιο βαθειά και σκοτεινά νερά στο Νατοϊκό βάλτο, μόνο δεινά μπορεί να φέρει στο λαό μας και στους γύρω λαούς. Το δυνάμωμα της πάλης για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι μονόδρομος! ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...