Φαντάρος ΕΛΔΥΚ: Να δείξουν την αποφασιστικότητα τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι στους στρατευμένους που διεκδικούν τα αυτονόητα

Στρατιώτες της ΕΛ.ΔΥ.Κ.
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ / Πηγή: Eurokinissi

Ακόμη μία καταγγελία έφτασε στο alt.gr από φαντάρο της ΕΛΔΥΚ για την αντιδραστική απόφαση που πάρθηκε από την διοίκηση του 644 Μ/Κ Τ.Π. σε βάρος φαντάρου. Ο φαντάρος αναφέρει:

Αν κολλήσεις μέσα στο στρατόπεδο που δεν υπάρχει το παραμικρό μέτρο προφύλαξης: ήσουν ανεύθυνος, φταις για την εξάπλωση της πανδημίας.

Αν κολλήσεις κατά την μετάθεση σου μέσα στα ΚΤΕΛ, τα τραίνα ή μέσα στα πλοία που είναι ο ένας πάνω στον άλλον: ήσουν απρόσεχτος, φταις για την εξάπλωση της πανδημίας.

Αν κολλήσεις τους δικούς σου ανθρώπους στην άδεια, επειδή φεύγοντας από το στρατόπεδο για να ταξιδέψεις δεν σου έκαναν μοριακό τεστ: τότε πρέπει να νιώθεις τύψεις, εξάλλου φταις για την εξάπλωση της πανδημίας.

Αν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο στρατόπεδο που βρίσκεσαι και ζητήσεις να εφαρμοστούν τα βασικά για να μην υπάρχει διάδοση του ιού τότε δεν φταις απλά. Τότε είσαι επικίνδυνος, τρελός και χρειάζεσαι ψυχιατρική στήριξη.

Όχι δεν είναι το θέατρο του παραλόγου, ούτε είναι γενικά και αόριστα ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση. Είναι τα πρωτόκολλα του κέρδους που όπως θυσιάζουν τόσους μήνες τις ζωές του λαού, έτσι βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των φαντάρων και των μόνιμων μέσα στο στράτευμα.

Είναι τα ίδια πρωτόκολλα που θέλουν να επικρατήσει στα στρατόπεδα σιγή νεκροταφείου, να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα να μπαίνει η υγεία μας σε κίνδυνο.

Εκφράζω και εγώ την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον στρατιώτη του 644 ΜΚ ΤΠ ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια κατά παραγγελία γνωμάτευση που υποβαθμίζει την στρατιωτική του ικανότητα και μπορεί δυνητικά να επηρεάσει την επαγγελματική και ιδιωτική του ζωή.

Τέτοιες ενέργειες θυμίζουν άλλες εποχές και πρέπει να ευαισθητοποιήσουν όλους τους ένστολους, φαντάρους και μόνιμους.

Καταγγέλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο το απαράδεκτο περιστατικό και ζητάμε να ανακληθεί η αυθαίρετη ενέργεια σε βάρος του στρατευμένου. Κανένας μόνος του.

Πύρρος Βασίλης, φαντάρος ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...