Φαντάρος της ΕΛΔΥΚ για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΕΛΔΥΚ - Στρατιώτες

Στο alt.gr έφτασε μήνυμα από τον Αλέξη Γιατζόγλου, φαντάρου της ΕΛΔΥΚ, για την Εργατική Πρωτομαγιά:

Πέρασε 1 χρόνος από τότε που οι εικόνες με τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Στρατιωτική πειθαρχία έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν κάποια ΜΜΕ, οργανωμένη απειθαρχία τη χαρακτήρισαν οι εργαζόμενοι.

Απ’ ότι φάνηκε ο πιο δίκαιος χαρακτηρισμός ήταν αυτός των εργαζομένων. Με τη συμβολική τους αυτή κίνηση φώτισαν το γεγονός ότι οργανωμένη μια κοινωνία μπορεί να αντιμετωπίσει τον ιό με τα κατάλληλα επιστημονικά μέτρα, δίνοντας έτσι και μια απάντηση στα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης. Παράλληλα απειθάρχησαν στις αυταρχικές αποφάσεις της που ήθελε οι εργατικοί αγώνες να μπουν στο γύψο.

Από την άλλη εκτός τόπου και χρόνου φάνηκε να είναι ο χαρακτηρισμός «στρατιωτική πειθαρχία». Διότι 1 χρόνο τώρα, μπροστά σε αυτόν τον «αόρατο εχθρό» η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φαίνεται ότι ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να τον αντιμετωπίσουν πειθαρχημένα.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει ειδική βαρύτητα. 135 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο και την πάλη για το 8ωρο, έρχεται νομοσχέδιο για την καθιέρωση της 10ωρης δουλειάς.

Οι φαντάροι που μετράμε αντίστροφα για το τέλος της θητείας μας ήδη αγωνιούμε για το μετά. Για το αν θα βρούμε δουλειά, τί δουλειά θα βρούμε, με τί όρους κλπ. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αυτή η αγωνία φουντώνει βλέποντας μπροστά μας να εδραιώνεται ένας εργασιακός μεσαίωνας!

Όπως πέρσι λοιπόν, έτσι και φέτος πρέπει να τιμηθούν στην πράξη οι νεκροί του Σικάγο, της Θεσσαλονίκης, της Καισαριανής. Πρέπει να βρουν απάντηση οι προκλήσεις της κυβέρνησης ότι αυτό το νομοσχέδιο τιμά την εργατική Πρωτομαγιά και είναι προς όφελος των εργαζομένων.

Χρέος του καθένα μας η συμμετοχή στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Γιαγτζόγλου Αλέξης, φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...