Φιλιππίνες: Ξεπέρασαν τους 400 οι νεκροί του «Ράι» – Η Κυβέρνηση παραγγέλνει Φρεγάτες

Φιλιππίνες
Φιλιππίνες

Ξεπέρασαν τους 400 οι νεκροί του «Ράι», του χειρότερου τυφώνα που έπληξε τις Φιλιππίνες φέτος, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών του αρχιπελάγους σήμερα, ενώ αξιωματούχοι σε πληγείσες επαρχίες συνεχίζουν να απευθύνουν εκκλήσεις να σταλούν επειγόντως τρόφιμα, πόσιμο νερό και υλικά για να προσφερθεί προσωρινή στέγη στους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι, δύο εβδομάδες αφού χτυπήθηκε η περιοχή. Θυμίζουμε οτι η Κυβέρνηση των Φιλιππίνων βρίσκει δισεκατομμύρια για νέες Φρεγάτες την ώρα που ο λαός πνίγεται στις παραγκουπόλεις!

Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι έφθασαν πλέον σήμερα τους 405. Άλλοι 82 άνθρωποι συνεχίζουν να θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι, ενώ 1.147 τραυματίστηκαν. Πάνω από 530.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές, το ένα τρίτο εκ των οποίων καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι ζημιές στις υποδομές και στον πρωτογενή τομέα εκτιμάται πως ανέρχονται σε 23,4 δισ. πέσος (σχεδόν 406 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τις αρχές. Ο τυφώνας έπληξε συνολικά σχεδόν 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων οι 500.000 φιλοξενούνται προσωρινά σε κέντρα όπου είχαν καταφύγει όταν τους δόθηκε εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ήταν τυφώνας Κατηγορίας 5 και άφησε πίσω του καταστροφές στις επαρχίες Μποχόλ, Σεμπού και Σουριγκάο ντελ Νόρτε. Χιλιάδες άνθρωποι στις κεντρικές Φιλιππίνες συνεχίζουν να μην έχουν ηλεκτροδότηση ή νερό και οι αρχές δυσκολεύονται να τους προσφέρουν προμήθειες.

Ο λαός στις παραγκουπόλεις πνίγεται και η Κυβέρνηση παραγγέλνει Φρεγάτες

Ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων, Ντ. Λορεντζάνα, ανακοίνωσε ότι η χώρα του παρήγγειλε δύο νέα ακόμη πολεμικά πλοία από τον νοτιοκορεατικό κολοσσό «Hyundai Heavy Industries» (HHI). Πρόκειται για συμφωνία συνολικής αξίας 556 εκατ. δολαρίων, με έναν από τους ισχυρότερους ομίλους του κλάδου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...