Φινλανδία: Κατάσχεση προϊόντων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στρατιωτικά από τη Ρωσία

Οι τελωνειακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατάσχεσαν εμπορεύματα στα σύνορα με τη Ρωσία που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις «βιομηχανικές και στρατιωτικές δυνατότητες» της Μόσχας, μαζί με άλλα εμπορεύματα που υπόκεινται σε διεθνείς κυρώσεις.

Περισσότεροι από 2.500 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 22 και 27 Ιούλη και εντοπίστηκαν σχεδόν εκατό τέτοιες περιπτώσεις, ανέφερε η τελωνειακή αρχή.

Οι έλεγχοι κατέστησαν δυνατό τον εντοπισμό διαφόρων προϊόντων πολυτελείας που υπόκεινται σε ευρωπαϊκές κυρώσεις, καθώς και άλλων «που ενδέχεται να έχουν στρατιωτική χρήση», όπως εργαλεία που χρησιμοποιούνται στις θαλάσσιες μεταφορές και drones,  ανακοινώθηκε.

Σε μια περίοδο που αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που φτάνουν στη Φινλανδία, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, η φινλανδική κυβέρνηση εξετάζει πιθανούς περιορισμούς στην έκδοση βίζας για τους Ρώσους, σε μια ακόμη κίνηση που θα οξύνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις με τη Μόσχα, λόγω της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. 

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία θα «αντιδρούσε πολύ αρνητικά» εάν επιβάλλονταν περιορισμοί στην έκδοση βίζας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...