Φλώρινα: Μπλόκο» στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Η υποκρισία της «Πρασινης (καπιταλιστικής) Ανάπτυξης» / Το Περιβάλλον είναι προσωρινό - Η ανάπτυξη είναι για πάντα
Η υποκρισία της «Πρασινης (καπιταλιστικής) Ανάπτυξης» / Το Περιβάλλον είναι προσωρινό – Η ανάπτυξη είναι για πάντα / Σκίτσο του John Antaro από το twitter.com/savegreekmounts

Μπλόκο» στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Αερόρραχη», κοντά στον οικισμό του Νυμφαίου, έβαλαν με κινητοποίησή τους σήμερα κάτοικοι της περιοχής του Αμύνταιου στη Φλώρινα. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο από νωρίς το πρωί και παραμένουν εκεί, εμποδίζοντας την έναρξη των χωματουργικών εργασιών για την εγκατάσταση των 9 ανεμογεννητριών.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να δηλώσει τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής, να ζητήσει να μην εγκατασταθεί καμία ανεμογεννήτρια στην περιοχή, να μην εκδοθεί καμία άδεια από υπηρεσίες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας που θα επιτρέπει τη μεταφορά ή εγκατάσταση ανεμογεννητριών και συναφών υλικών στην παραπάνω περιοχή και αν τυχόν έχουν εκδοθεί, να ανακληθούν άμεσα, όπως και την παρέμβαση του ίδιου του περιφερειάρχη ώστε  να μην υπάρξει οποιαδήποτε κατασταλτική επέμβαση της Αστυνομίας σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Στην πρότασή της για συζήτηση του θέματος στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα, με τίτλο «Άμεση διακοπή εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή Αερόρραχη Αμυνταίου» η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει  ανάμεσα σε άλλα πως «η περιοχή Αερόρραχη αποτελεί σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, πλησίον του οικισμού του Νυμφαίου και καταφυγίων Άγριας Ζωής. Αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της σταθερής μας θέσης ότι η εγκατάσταση ΑΠΕ γίνεται με μόνο σκοπό τη δημιουργία επιπλέον κερδών για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αδιαφορώντας για περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις καθώς τις συνέπειες για την υγεία των κατοίκων». 

Δείτε ακόμα...