Φοιτητικές Εκλογές – 22 Μάη: Μήνυμα από φοιτητή που υπηρετεί τη θητεία του

Στιγμιότυπο από την Νομική Σχολή Αθηνών κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για τις φοιτητικές εκλογές, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022(TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Πηγή: Eurokinissi

Τη φωνή τους για πιο ισχυρή «Πανσπουδαστική» ενώνουν και οι στρατευμένοι φοιτητές. Με επιστολή του, ο Κωνσταντίνος Βλόντζος, Στρατιώτης (ΕΔ) 5ο ΕΤΕΘ στην Κω, υποψήφιος με την «Πανσπουδαστική» στον Φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ, αναφέρει:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, η ανοιχτή στήριξη από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η άμεση εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με την αποστολή της φρεγάτας “ΥΔΡΑ” στην Ερυθρά Θάλασσα δεν χωράνε κανέναν εφησυχασμό.

Στον αντίποδα, όμως, είναι ενθαρρυντικό ότι τις τελευταίες βδομάδες γιγαντώνεται ένα παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό από τους φοιτητές ανά τον κόσμο, με πάνδημο αίτημα να σταματήσει εδώ και τώρα ο πόλεμος. Ξεκινώντας από τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, επεκτάθηκε και στα πανεπιστήμια της Ευρώπης και άλλων χωρών.

Στα πανεπιστήμια της χώρας μας η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό εκφράζεται από την αρχή της σφαγής στη Γάζα από το φθινόπωρο, με τους εκλεγμένους της “Πανσπουδαστικής ΚΣ” ανά τις σχολές να πρωτοστατούν στην οργάνωσή της με πολύμορφες αντιπολεμικές δράσεις.

Η πρόσφατη κορύφωση των δράσεων με τις ολονύκτιες διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών, μας έκανε κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα του παγκόσμιου φοιτητικού ξεσηκωμού για να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Ως φοιτητής που υπηρετώ τη στρατιωτική μου θητεία, νιώθω υποχρέωση να εκφράσω την αντίθεσή μου στη σφαγή των Παλαιστινίων, στην εμπλοκή της χώρας στο μακελειό και στέλνω μήνυμα αλληλεγγύης και ειρήνης προς τον παλαιστινιακό λαό!

Οι φοιτητές έχουμε χρέος αυτό το μήνυμα να φτάσει παντού! Δεν γίνεται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, όταν διαπράττεται μια γενοκτονία! Διαμαρτύρομαι και ζητώ να απεμπλακεί η χώρα μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς, τόσο με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, όσο και με την αποστολή φρεγατών σε εμπόλεμη ζώνη.

Το μήνυμα της αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, της ειρήνης και φιλίας μεταξύ όλων των λαών, που διατρανώνουν σήμερα χιλιάδες φοιτητές στην Ελλάδα, μπορεί να εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά μέσα από την ενίσχυση του φοιτητικού κινήματος, με την “Πανσπουδαστική ΚΣ” πρώτη δύναμη ξανά πανελλαδικά αλλά και σε ακόμα περισσότερες σχολές στις φοιτητικές εκλογές στις 22 Μάη!».

Δείτε ακόμα...