Φοιτητικές Εκλογές: Χιλιάδες φοιτητές προσέρχονται στις κάλπες σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας

Στιγμιότυπο από την Νομική Σχολή Αθηνών κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για τις φοιτητικές εκλογές, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022(TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Πηγή: Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί οι εκλογές στους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας.

Από νωρίς χιλιάδες φοιτητές προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν, ενώ σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας είναι οι δυνάμεις της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» σε όλη τη χώρα! Οι φοιτητικές εκλογές αναμένεται να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής!

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές στη Θεσσαλονίκη. Φοιτητές και φοιτήτριες περνάνε από το μνημείο για τα θύματα του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συμφοιτητές τους. Ρίγη συγκίνησης όταν φοιτήτρια ερχόμενη προς τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ είπε «ήρθα να ψηφίσω μόνο για την Αγάπη…» την αδικοχαμένη φοιτήτρια.

Με κόκκινα γαρίφαλα, μεγάλα πανό που δίνουν τον τόνο, με τον «Οδηγητή», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, οι υποψήφιοι με την «Πανσπουδαστική» υποδέχονται τους φοιτητές στις σχολές.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση που μοιράζουν, «στις κρίσιμες φοιτητικές εκλογές είναι στο δικό σου χέρι! Η ψήφος σου μετράει! Δεν τους αφήνουμε να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους. Γκρεμίζουμε τη ΔΑΠ και τις νοθείες της! Πρώτη δύναμη “Πανσπουδαστική ΚΣ”! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, στις σπουδές, στη δουλειά με δικαιώματα, για τη ζωή που μας αξίζει!».

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η προσπάθεια νοθείας και εξαγοράς της ΔΑΠ με νέες καταγγελίες να καταφθάνουν, την ώρα που δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση της ΝΔ, της ΔΑΠ για τις σοβαρές καταγγελίες. Όμως οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να μην τους εμποδίσει τίποτα, να ακουστεί η φωνή τους δυνατά και καθαρά.

ΚΝΕ: Κάναμε το βήμα, τολμάμε το άλμα! Πανσπουδαστική 1η δύναμη ξανά!

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών σήμερα αναφέρονται τα εξής:

«Στις φοιτητικές εκλογές, που διεξάγονται σήμερα ομαλά σε όλη τη χώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες στέλνουν το δικό τους μήνυμα τιμωρίας στην πολιτική του “πάμε κι όπου βγει” και ενίσχυσης του συλλογικού αγώνα για πτυχία με αξία, για ζωή με δικαιώματα.

Η ανάδειξη της Πανσπουδαστικής ΚΣ ξανά σε 1η δύναμη θα είναι η αποστομωτική απάντηση της νεολαίας στην κυβέρνηση της ΝΔ και στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που επιχειρεί με όργιο νοθείας να αλλοιώσει τη φωνή των φοιτητών.

Η νίκη της Πανσπουδαστικής θα είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος των κυβερνήσεων την επόμενη μέρα.

Κάναμε το βήμα, τολμάμε το άλμα! Πανσπουδαστική 1η δύναμη ξανά!

Μόνοι τους και ΟΛΟΙ ΜΑΣ!»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...