Φοιτητική Εστία Πολυτεχνείου: Να ανακληθεί άμεσα η ποινή εναντίον του στρατιώτη από το 6ο ΕΤΕΘ Ρόδου

Το ιστορικό κτίριο Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) επι της Πατησίων στην Αθήνα
Φώτο Αρχείου / Το ιστορικό κτίριο Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) επί της Πατησίων στην Αθήνα

Καταγγελία έφτασε στο alt.gr από το Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών Νέας Φοιτητικής Εστίας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ( για την απαράδεκτη ποινή εναντίον του στρατιώτη από το 6ο ΕΤΕΘ Ρόδου. Ο Σύλλογος που εκπροσωπεί τους οικότροφους της Φοιτητικής Εστίας του Πολυτεχνείου καταδικάζει την απαράδεκτη ποινή και απαιτεί να ανακληθεί άμεσα. Ολόκληρο το ψήφισμα του Συλλόγου:

Απόφαση του ΔΣ του ΣΟ ΝΦΕΕΜΠ

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ποινή 20 μερών φυλακής, που επέβαλε η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο στον φοιτητή φαντάρο και μέλος του φοιτητικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του ενάντια στον πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, και τάχθηκε ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Η ευθύνη για την άδικη αυτή ενέργεια βαραίνει την κυβέρνηση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη διοίκηση της μονάδας και πρέπει άμεσα να ανακληθεί!

Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της στάσης διαχρονικά των κυβερνήσεων απέναντι στους στρατευμένους και τα δικαιώματά τους. Με το δήθεν επιχείρημα της “στρατιωτικής πειθαρχίας” επιδιώκουν να στερήσουν από τους νέους στρατευμένους το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και την περίοδο της θητείας τους.

Την περίοδο αυτή η επίθεση της κυβέρνησης στους στρατευμένους νέους και τα δικαιώματά τους έχει ιδιαίτερη σημασία, καθόσον η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα όλο και βαθύτερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.Οι στρατευμένοι νέοι έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτόν, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας τους διατηρούν όλα τα πολιτικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Είναι ευθύνη κάθε Φοιτητικού Συλλόγου να εκφράζει με κάθε τρόπο τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στα μέλη του, που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον στρατευμένο συνάδελφο μας! Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ποινή και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά!

Έχουν δικαιώματα πολιτικά!

Απόφαση του ΔΣ του ΣΟ ΝΦΕΕΜΠ για την ποινή εναντίον του στρατιώτη από το 6ο ΕΤΕΘ στη Ρόδο 12/07/2022
Απόφαση του ΔΣ του ΣΟ ΝΦΕΕΜΠ για την ποινή εναντίον του στρατιώτη από το 6ο ΕΤΕΘ στη Ρόδο 12/07/2022

Δείτε ακόμα...