Φοιτητικοί Σύλλογοι: Αλληλεγγύη στον οπλίτη γιατρό που τιμωρήθηκε

EUROKINISSI

Την κίνηση αυταρχισμού της διοίκησης του 98ου Τάγματος Υγειονομικού Εθνοφυλακής, που τιμώρησε με 10 μέρες φυλακή γιατρό οπλίτη επειδή χαιρέτισε τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, καταγγέλλουν με αποφάσεις τους μια σειρά φοιτητικοί σύλλογοι.

Πρόκειται για τους Συλλόγους Φυσικού, Γεωλογικού, Μαθηματικού, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτόνων, ΝΦΕΕΜΠ και Μεταλλειολόγων ΕΜΠ, ΒΕΤ, ΠΤΝ, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Φυσικού και Ιατρικής Ιωαννίνων, Μαθηματικού, ΤΕΦΑΑ, ΜΜΕ, Ιατρικής, Φιλολογικού, Αγγλικού, ΣΟΦΕΘ, Ψυχολογίας και Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, καθώς και για τον Σύλλογο Οικοτρόφων Πανεπιστημίου Πατρών.

Οπως αναφέρουν, «η διοίκηση του 98ου ΤΥΕΘ ανακοίνωσε τηλεφωνικά την ποινή, ενώ μάλιστα ο στρατιώτης βρισκόταν σε άδεια, λέγοντάς του προκλητικά πως δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζει την πολιτική του σκέψη και άποψη, καθώς αυτό δήθεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας!

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχουν τεράστιες ευθύνες για τις μεθόδους που ακολουθούν, με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να κλείσουν το στόμα στους νέους στρατευμένους. Στην πράξη θέλουν τους νέους στρατευμένους όχι μόνο να αποδέχονται, αλλά να γίνουν και χειροκροτητές της επικίνδυνης πολιτικής που με τη συμβολή όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, με δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου και επιχειρήσεις εκτός συνόρων. Να συμφωνούν με τη μετατροπή των νησιών σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών, της θάλασσας του Αιγαίου σε υγρό τάφο για χιλιάδες από αυτούς, ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, σε πολλές μονάδες όλης της χώρας και της Λέσβου η δράση φασιστών – εθνικιστών, που χύνουν δηλητήριο εναντίον γειτονικών λαών για να βγαίνουν λάδι οι κυβερνήσεις, καλύπτεται ή και δικαιολογείται από μερίδα των διοικήσεων, ενώ στοχοποιούνται και τιμωρούνται οι στρατιώτες που τους καταγγέλλουν».

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καταδικάζουν την ενέργεια ως απαράδεκτη και δηλώνουν «αλληλέγγυοι σε κάθε φαντάρο που εναντιώνεται στη μετατροπή της χώρας μας σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση και στην εμπλοκή της στους επικίνδυνους σχεδιασμούς».

Δείτε ακόμα...