Φοιτητικοί Σύλλογοι: Κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο – πλαίσιο και στην ένταση της καταστολής

Φοιτητικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου ενάντια στο νόμο - πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας - Ιούνιος 2022
Φώτο Αρχείου / Φοιτητικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου ενάντια στο νόμο – πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας – Ιούνιος 2022

Με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας δίνουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στον νόμο – πλαίσιο και στην ένταση της καταστολής στα ιδρύματα οργανώνοντας νέα φοιτητική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης σήμερα, Πέμπτη 9 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια και καλώντας σε συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων μετά την κινητοποίηση (στις 8 μ.μ.) στη Νομική.

Ενώ για την Παρασκευή δίνουν αγωνιστικό ραντεβού νωρίς το πρωί, στις πύλες των ιδρυμάτων που ετοιμάζονται να υποδεχτούν την πανεπιστημιακή αστυνομία, στην Πανεπιστημιούπολη, την Πολυτεχνειούπολη και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Θεσσαλονίκη: Στην Καμάρα – Στις 7 μ.μ.

Σε κινητοποίηση προχωρούν επίσης σήμερα Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, στις 7 μ.μ. οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού και τον Σύλλογο Διοικητικών Εργαζομένων του Ιδρύματος, ενάντια στον νόμο – πλαίσιο και στην ένταση της καταστολής. Απαιτούν την αποχώρηση της αστυνομίας από το ΑΠΘ, την μη εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αλλά και να μην κατατεθεί ο νέος νόμος – πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, σε συντονισμό με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους συνεχίζουν με σειρά αγωνιστικών δράσεων και το επόμενο διάστημα προχωρούν σε:

  • -Καμπάνια ενημέρωσης των φοιτητικών συλλόγων για τον νέο νόμο πλαίσιο με εκδήλωση από κοινού με τον ΕΣΔΕΠ και τους εργαζόμενους του Ιδρύματος.
  • -Αποχή από τα μαθήματα και αποκλεισμό του ιδρύματος αν η κυβέρνηση εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία στο πανεπιστήμιο και συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους και τα εργατικά σωματεία.
  • -Συντονισμό της δράσης με τους εργαζόμενους, μεταπτυχιακούς, διδάκτορες και καθηγητές των Ιδρυμάτων, με τα εργατικά σωματεία. 
  • -Παρασκευή 10 Ιούνη μετά τις 8 μ.μ. συναυλία των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στο νέο νόμο – πλαίσιο και την εγκατάσταση της ΟΠΠΙ στα γρασίδια φιλοσοφικής.
  • -Τετάρτη 15 Ιούνη παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων σχετικά με την παρουσία ναρκεμπόρων στο Πανεπιστήμιο
  • -Παρασκευή 17 Ιούνη θερινό σινεμά των ΦΣ στο αίθριο του Πολυτεχνείου
  • -Τουρνουά ποδοσφαίρου των ΦΣ για τον Άλκη Καμπανό.

Δείτε ακόμα...