Φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα

Εμπορικό πλοίο ATLAS
Φώτο αρχείου, Πηγή: MarineTraffic

Φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας προσέκρουσε σήμερα σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα, ανοικτά των ρουμανικών ακτών, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά περιορισμένης έκτασης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «Reuters», σημειώνοντας ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία «Ambrey», το πλοίο «Kafkametler» προσέκρουσε σε θαλάσσια νάρκη 11 ναυτικά μίλια βόρεια των ακτών της Σούλινα, στη Ρουμανία. Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 12.20 το μεσημέρι. Το πλοίο αγκυροβόλησε προκειμένου να αξιολογηθεί η ζημιά που υπέστη και συνέχισε το ταξίδι του τρεις ώρες αργότερα, σύμφωνα με την «Ambrey».

Η Μαύρη Θάλασσα έχει χαρακτηριστεί «ζώνη υψηλού κινδύνου» από τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς οι θαλάσσιες νάρκες αποτελούν κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.

Το φορτηγό πλοίο «Kafkametler» είχε αγκυροβολήσει στο κανάλι του Δούναβη, κοντά στον ουκρανικό τερματικό σταθμό του Βίλκοβε, σύμφωνα με δεδομένα του «Marine Traffic» στις 11.20 το βράδυ.

Αξιωματούχος της ουκρανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την πρόσκρουση πλοίου σε νάρκη, χωρίς να είναι σε θέση να πει με σιγουριά εάν συνδεόταν με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δείτε ακόμα...