Φρεγάτες στον Περσικό Κόλπο στο Λίβανο και στη Λιβύη

Πολεμικό Ναυτικό - Η Φρεγάτα ΥΔΡΑ (F452) στο λιμάνι Αλεξάνδρειας
Φώτο Αρχείου / Πολεμικό Ναυτικό – Η Φρεγάτα ΥΔΡΑ (F452) στο λιμάνι Αλεξάνδρειας / Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ στις 7 Φλεβάρη 2021, η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επίσκεψη αυτή είναι ενταγμένη στην ενίσχυση και εμβάθυνση των ήδη άριστων σχέσεων με τα ΗΑΕ, η οποία σε στρατιωτικό επίπεδο κορυφώθηκε με την υπογραφή, του Πρωτοκόλλου Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) μεταξύ των δύο χωρών, για το έτος 2021. 

Ακόμη το Γενάρη 2021, όπως αναφέρει άλλη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η ίδια Φρεγάτα είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, για συνεκπαίδευση με αιγυπτιακή φρεγάτα στη θαλάσσια περιοχή της Αιγύπτου, στα πλαίσια της ενίσχυσης των ήδη άριστων σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Η ανωτέρω συνεργασία προστίθεται στο ήδη εκτενές πρόγραμμα κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Αιγύπτου, που υλοποιεί και σε στρατιωτικό επίπεδο την ύψιστη προτεραιότητα των δύο χωρών, για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Επίσης στη σελίδα του ΓΕΕΘΑ, στις αποστολές που συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρεται ότι η χώρα μας συμμετέχει στην Επιχείρηση UNIFIL ΛΙΒΑΝΟΣ και όπως  αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει τις δραστηριότητές του στην Μεσόγειο, με τη συνεκπαίδευση της Φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ με γερμανική Κορβέτα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Λιβάνου στο πλαίσιο της επιχείρησης UNIFIL MAROPS του ΟΗΕ.

Ακόμη το Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο το Μάρτη 2020 εξέδωσε απόφαση για την έναρξη της επιχείρησης EUNAVFOR MED IRINI στη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης. Τον Οκτώβρη 2020 η χώρα μας ανέλαβε για το Β΄ εξάμηνο 2020, τη διοίκηση της επιχείρησης «IRINI» με πλοίο έδρας Διοικητού, την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ. Το Εν Πλω Επιτελείο της Επιχείρησης (FHQ) μεταξύ άλλων στελεχώνεται από 14 Έλληνες επιτελείς και συμμετέχουν από την έναρξη της επιχείρησης μία Φρεγάτα, αεροσκάφη αερομεταφερόμενου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), καθώς και επιτελείς στο Εν Πλω και στο Επιχειρησιακό Επιτελείο (FHQ – OHQ).

Τέλος να αναφέρουμε ακόμη ότι φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε έως τις 10/3 στην ιμπεριαλιστική Νατοϊκή αρμάδα SNMG-2, η οποία περιπολεί σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, φρεγάτα θα ενταχθεί στην αρμάδα συνοδείας του γαλλικού αεροπλανοφόρου Ντε Γκολ που θα πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο το Μάρτη 2021,  και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα συνοδεύσουν τον Ιούνη 2021 το βρετανικό αεροπλανοφόρο Βασίλισσα Ελισάβετ.

Τα γεγονότα αυτά μαζί με τη συναίνεση της κυβέρνησης για αποστολή συστοιχίας πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία, η «αστυνόμευση» του εναέριου χώρου των Βαλκανίων από την Πολεμική Αεροπορία, η συμμετοχή της σε Νατοϊκή άσκηση στη Νορβηγία και οι δώδεκα (12) στρατιωτικές αποστολές σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, που συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, αποδεικνύουν την επιθετικότητα της αστικής τάξης της χώρας μας και των κομμάτων της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων και ομάδων, για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των συμφερόντών της και των επιθετικών της σχεδίων μέσα από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και ως γεωπολιτικός μεντεσές μεταξύ της Ευρώπης και της ευρύτερης γειτονιάς, ως δυνατός Νατοϊκός σύμμαχος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πάιατ.

Ο λαός μας και η νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην  πολιτική της αστικής τάξης, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Οι συμφωνίες μεταξύ αστικών κρατών υπηρετούν τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και εναρμονίζονται με τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, περιέχουν στοιχεία παραπέρα όξυνσης των ανταγωνισμών, δεν υπηρετούν το λαό μας και τους άλλους λαούς.

Με αυτά τα κριτήρια το ΚΚΕ καταψήφισε στη Βουλή τις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο, τις συμβάσεις για τα μαχητικά «Ραφάλ», που δεν υπηρετούν την άμυνα της χώρας.

Ο λαός μας να δώσει τη μάχη για να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και να ξηλωθούν, να σταματήσει η συμμετοχή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Το μόνο κόμμα που έχει αντιταχθεί σε αυτή την πολιτική της αστικής τάξης είναι το ΚΚΕ.

Υπάρχει επιλογή γι αυτό ώστε να δυναμώσει ο αγώνας.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα απόστρατοι που ακολουθούν το σημερινό ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, να απεγκλωβιστούν από αυτά τα κόμματα που συμπορεύονται με τη Ν.Δ και υποστηρίζουν το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και τις ΗΠΑ.

Ο ΜΑΡΚΟΝΗΣ

Δείτε ακόμα...