Γαλλία: Νέες μεγάλες πυρκαγιές στα νοτιοδυτικά

Πυροσβεστική - Γαλλία - Βρετανία - Χιλιάδες Ευρωπαίοι έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις εστίες τους λόγω των τεράστιων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτες - Ιούλιος 2022

Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονταν στη νοτιοδυτική Γαλλία καταστρέφοντας την Τρίτη 16 κατοικίες, καίγοντας 60.000 στρέμματα και εξαναγκάζοντας σχεδόν 6.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από την περιοχή, η οποία είχε ήδη πληγεί τον περασμένο μήνα από τεράστιες πυρκαγιές.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει κύματα καύσωνα, ξηρασία και πολλές πυρκαγιές τους δύο τελευταίους μήνες.

Ο νομός Ζιρόντ στη νοτιοδυτική Γαλλία επλήγη τον Ιούλη από δύο πυρκαγιές που κατέστρεψαν περισσότερα από 20.000 στρέμματα δάσους και προκάλεσαν την απομάκρυνση σχεδόν 40.000 ανθρώπων.

Πυρκαγιές μαίνονταν την Τρίτη και σε άλλα μέρη της χώρας, μία στους νότιους νομούς Λοζέρ και Αβερόν, όπου σχεδόν 6.000 στρέμματα έχουν ήδη καεί.

Μια άλλη πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στον νομό Μεν-ε-Λουάρ στη δυτική Γαλλία, όπου 6.500 στρέμματα έχουν καεί και 5.000 απειλούνται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σφοδρή κακοκαιρία στην Κάτω Ιταλία

Στο μεταξύ, σφοδρή κακοκαιρία έπληξε προχτές το βράδυ την περιοχή Ιρπίνια της Κάτω Ιταλίας και «σχεδόν από θαύμα αποφεύχθηκαν τραγικές συνέπειες», ανέφεραν τα ΜΜΕ.

Στην κωμόπολη Μοντεφόρτε Ιρπίνο, εξαιτίας ισχυρής βροχόπτωσης, τα ορμητικά νερά παρέσυραν δεκάδες σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους κατοίκους να μη βγουν από τα σπίτια τους και πολλές οικογένειες αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν προσωρινά, με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...