ΓΕΕΘΑ: Διακλαδική Άσκηση Κυβερνοάμυνας «ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2021»

Εθνική Διακλαδική Άσκηση Κυβερνοάμυνας «ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2021» / Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Κυβερνοάμυνας «ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2021», του ΓΕΕΘΑ. Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, φορείς αρχών του δημόσιου / ιδιωτικού τομέα, κρίσιμων υποδομών, καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στην Άσκηση συμμετείχαν περισσότερα από 350 στελέχη από τις ΕΔ και 70 φορείς από όλη τη χώρα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν στις διαδικασίες αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων σε εθνικό επίπεδο. Επίσης ασκήθηκαν στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών κυβερνοασφάλειας, που κάλυπταν τόσο μεμονωμένα συμβάντα όσο και περιστατικά ευρύτερης έκτασης, που απαιτούσαν συντονισμένη ανταπόκριση σε πολλαπλά επίπεδα, όπως “ανάλυση ιομορφικού λογισμικού, ψηφιακή διερεύνηση πειστηρίων σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητά τηλέφωνα και δρομολογητές, έλεγχο ευπαθών εφαρμογών διαδικτύου και ιστού, καθώς και εντοπισμό-ανάλυση παραβίασης δικτυακής υποδομής”.

Η  Άσκηση «ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2021», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, αποτελεί μία από τις δράσεις του “για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφάλειας και απειλών που έχουν προκύψει από την ραγδαία ανάπτυξη του κυβερνοπολέμου”.

Δείτε ακόμα...