Γενεύη: Με διμερείς συναντήσεις ξεκίνησαν οι διεργασίες και τα παζάρια

Συνάντηση Δένδια, Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη στη Γενεύη
Φώτο Αρχείου / Συνάντηση Δένδια, Αναστασιάδη, Χριστοδουλίδη στη Γενεύη

Με τις διμερείς συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ ξεκίνησαν οι διεργασίες και τα παζάρια στη Γενεύη για τους όρους της διχοτόμησης της Κύπρου.

Στη συνέχεια, ο ΓΓ των ΗΕ θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν των μερών που λαμβάνουν μέρος στην άτυπη διάσκεψη με τη συμμετοχή 1 συν 2 από κάθε μέρος.

Μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, παρουσία του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Διαρκής και στενός ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου και επιβεβαίωση της πλήρους στήριξης για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου», έγραψε στο Twitter μετά τη συνάντηση ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα βρίσκεται συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου κατά την οποία ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τα μέλη του, που τον συνοδεύουν στη Γενεύη, για τις συναντήσεις του.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις των μερών με τον ΓΓ των ΗΕ καθώς και με την ολομέλεια των συμμετεχόντων στη διάσκεψη, στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...