Γεωργία: Κατασχέθηκε φορτίο με εκρηκτικά που είχε αναχωρήσει από την Ουκρανία με προορισμό τη Ρωσία

Η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Γεωργίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε το σχέδιο ενός Ουκρανού που ήθελε να μεταφέρει λαθραία εκρηκτικούς μηχανισμούς από τη χώρα του στη Ρωσία, μέσω γεωργιανού εδάφους.

Η υπηρεσία κατάσχεσε το φορτίο, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Οδησσό της Ουκρανίας με προορισμό το ρωσικό λιμάνι Βορονέζ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα εκρηκτικά ήταν κρυμμένα σε φορτίο με μπαταρίες αυτοκινήτων που εισήλθε στη Γεωργία τον Ιανουάριο δια ξηράς από την Ουκρανία μέσω της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας και κατασχέθηκε στα σύνορα της Γεωργίας με τη Ρωσία. Συγκεκριμένα, τρεις από τους μηχανισμούς κατασχέθηκαν σε συνοριακό σημείο μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας και άλλοι τρεις βρέθηκαν στο Τμπιλίσι, την πρωτεύουσα της Γεωργίας.

Σε ανακοίνωσή της η γεωργιανή υπηρεσία ασφαλείας αναφέρει ότι το φορτίο με 14 κιλά εκρηκτικής ουσίας C-4 έφτασε στη Γεωργία μέσα σε ένα μίνι βαν που ανήκει σε Ουκρανό και θα μεταφερόταν στο Βορονέζ. Ο Αντρέι Τσαρατσίτζε, Ουκρανός γεωργιανής καταγωγής, κατηγορείται ότι ήταν ο εγκέφαλος της επιχείρησης.

Επτά Γεωργιανοί, τρεις Ουκρανοί και δύο Αρμένιοι θα συμμετείχαν στη μεταφορά χωρίς να γνωρίζουν ότι επρόκειτο για εκρηκτικά, πρόσθεσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δείτε ακόμα...