Αναχώρησαν 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από Ελλάδα για Γερμανία

Ασυνόδευτα ανήλικα
Πηγή: EUROKINISSI

Σήμερα είναι μία πολύ συγκινητική μέρα, καθώς 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αναχωρούν από την Ελλάδα για να βρουν ένα νέο σπίτι στη Γερμανία“.

Με αυτά τα λόγια ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παρέστη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ αποχαιρέτησε τα ασυνόδευτα ανήλικα για τη Γερμανία.

Μεταξύ των άλλων ο Πρωθυπουργός τόνισε πως εδώ και πολλούς μήνες η ελληνική Κυβέρνηση αγωνίζεται για να ευαισθητοποιήσει τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε περισσότερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τα οποία ξέφυγαν από τον πόλεμο, από την καταδίωξη, να μπορούν να βρουν νέες οικογένειες και να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους.

Εκτίμησε ότι μέσα στους επόμενους μήνες παραπάνω από 1.500 παιδιά θα καταφέρουν να φύγουν από την Ελλάδα και να βρουν μία νέα οικογένεια σε ευρωπαϊκές χώρες.

Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τη γερμανική Κυβέρνηση που στέλνει με αυτόν τον τρόπο ένα ουσιαστικό μήνυμα αλληλεγγύης.

Ένα μήνυμα αλληλεγγύης που, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η ανθρωπότητα, πιστεύω ότι θα ακουστεί ολοένα και περισσότερο.

Η Ελλάδα, με μεγάλη ευαισθησία, θα εξακολουθεί να φροντίζει όλους τους κατατρεγμένους οι οποίοι φτάνουν στην πατρίδα μας. Ταυτόχρονα, όμως, έχει και μία υποχρέωση να φυλάει και να προστατεύει τα σύνορά της. Έχουμε αποδείξει ως χώρα ότι μπορούμε να κάνουμε και τα δύο”, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Φτάνοντας στην πίστα του αεροδρομίου, τα παιδιά δέχθηκαν δώρα και ευχές για καλό ταξίδι.

Εκτός του Πρωθυπουργού παρόντες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ernst Reichel.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας αυτή τη στιγμή βρίσκονται 4.616 ασυνόδευτα ανήλικα, που δεν γνωρίζουν τι τύχη είχαν οι γονείς τους.

Είναι τουλάχιστον κοροϊδία να γίνονται αναφορές στην αλληλεγγύη, όταν είναι σε όλους γνωστή η υποκρισία της ΕΕ.

Η κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, οι επεμβάσεις της ΕΕ και των χωρών της ξεχωριστά, η συνθήκη του Δουβλίνου είναι οι βασικοί παράγοντες δημιουργίας προσφυγικών ροών και του διπλού εγκλωβισμού τους στην Ελλάδα.

Όλα στο βωμό του κέρδους.

Ακόμη και τα ασυνόδευτα ανήλικα…

Πληροφορίες από greekteachers.gr

Δείτε ακόμα...