ΓΕΣ: Σχέδιο να μετακινηθούν ιατροί προς το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης

424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο - Θεσσαλονίκη
Φώτο Αρχείου / 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο – Θεσσαλονίκη / Πηγή: Eurokinissi

Σχέδιο μετακίνησης γιατρών από άλλες πόλεις στη Θεσσαλονίκη, λόγω της αύξηση των κρουσμάτων covid-19, τόσο στη συμπρωτεύουσα καθώς και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ανάλογο σχέδιο υπάρχει από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) για να μετακινηθούν ιατροί προς το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό 4 εντατικολόγοι από την Αθήνα, μετακινούνται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσουν την μάχη στις ΜΕΘ,

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, ανάλογο σχέδιο υπάρχει έτοιμο από καιρό και στις Διευθύνσεις Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ, έτσι ώστε εφόσον ανοίξουν αρκετές κλινικές covid-19 και απαιτηθεί να μετακινηθούν ιατροί ειδικοτήτων Εντατικολόγοι, Παθολόγοι, Λοιμοξιωλόγοι, Αναισθησιολόγοι, Πνευμονολόγοι, από άλλες πόλεις και προς το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι μεγάλος αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού είχε μετακινηθεί με απόσπαση, κυρίως από το 404 ΓΣΝ Λάρισας, στη Θεσσαλονίκη, για την ενίσχυση των κλινικών του δεύτερου μεγαλύτερου νοσοκομείου του Στρατού Ξηράς.

Πληροφορίες από kranos.gr, limenikanea.gr

Δείτε ακόμα...