Για τα ΝΑΤΟικά σχέδια «υπάρχει κράτος»

EUROKINISSI

Μόλις δυο μέρες μετά την αναχώρηση του «Liberty Pride», του οχηματαγωγού με το οποίο ξεκίνησε ο νέος κύκλος της επιχείρησης μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από και προς τη μεθόριο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία μέσω της Αλεξανδρούπολης, έφτασε στο ακριτικό λιμάνι ακόμα ένα αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο.

Το «USNS Brittin», που έδεσε στην Αλεξανδρούπολη λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τρίτης, με μήκος 289 μέτρων, είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει μπει έως σήμερα στο λιμάνι της πόλης.

Ο αμερικανοΝΑΤΟικός εξοπλισμός που θα ξεφορτωθεί από το «Brittin», με τη συμβολή και των 200 αξιωματικών και πολιτικού προσωπικού του αμερικανικού στρατού που βρίσκονται ήδη από την προηγούμενη βδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, θα μεταφερθεί προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπου το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν – με φόντο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία – δύο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις, πρόβες πολέμου του ΝΑΤΟ, η «Atlantic Resolve 23» και η «Defender Europe 23».

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να φτάνουν διαρκώς αντίστοιχα πλοία για τον ίδιο σκοπό, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

«Την ώρα που όλη η Ελλάδα θρηνεί τους δεκάδες νεκρούς από το έγκλημα που συνέβη στα Τέμπη, που χιλιάδες λαού διαδηλώνουν για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα (…) κυβερνητικοί παράγοντες και καλοπληρωμένα golden boys υποδέχονται αμερικανοΝΑΤΟικά οχηματαγωγά πλοία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ.

Παράλληλα, τονίζει τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η μεταφορά του επικίνδυνου πολεμικού υλικού μέσω του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου ακόμα και μέσα από κατοικημένες περιοχές, υπενθυμίζοντας τον πρόσφατο εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας με πολεμικό υλικό στον σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Ακόμα, η ΤΕ Εβρου σημειώνει ότι η εμπλοκή της χώρας και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, ιδιαίτερα στο φόντο της κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, «αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας. Γιατί καθιστά τη χώρα μας “θύτη” των ληστρικών πολέμων των ιμπεριαλιστών απέναντι σε άλλους λαούς, στο πλευρό των ΝΑΤΟ – ΕΕ – ΗΠΑ. Καθιστά τον λαό μας και την περιοχή μας πιθανό “θύμα”, αφού μπορεί να μετατραπεί σε στόχο αντιποίνων», με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΤΕ Εβρου καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν την πάλη τους, να εκφράσουν με κάθε τρόπο το σύνθημα «ΝΑΤΟ KILLERS GO HOME». Να κάνουν κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στη σύρραξη, να συμπορευτούν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ για: Να υψωθούν περισσότερα εμπόδια στην επικίνδυνη δίνη της εμπλοκής. Να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ορμητήριο πολέμου. Να γυρίσει πίσω το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό. Να μη σταλεί κανένας Eλληνας αξιωματικός ή φαντάρος στην Ουκρανία. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να σταματήσει η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Δείτε ακόμα...