Αντώνης Αντανασιώτης: Όχι στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Στρατιώτες- Ορκωμοσία
Πηγή: Eurokinissi

Η κυβερνητική ανακοίνωση για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς από 9 σε 12 μήνες, είναι μέρος του συνολικότερου αντιλαϊκού σχεδιασμού της κυρίαρχης τάξης της χώρας μας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα της ίδιας και των αμερικανο-νατοϊκών συμμάχων της.

Το μέτρο αυτό, όπως και οι αποφάσεις για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών κ.ά., με τα οποία συνδέεται, δεν αποσκοπεί στην ενίσχυση της άμυνας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, αλλά τη διαμόρφωση Ενόπλων Δυνάμεων, που θα είναι πιο ικανές να συμβάλλουν στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή μας, από τα οποία η εγχώρια κυρίαρχη τάξη προσδοκά οικονομικά και πολιτικά οφέλη. Τα σχέδια αυτά στρέφονται ευθέως κατά των λαών, τόσο του ελληνικού όσο και των γειτονικών, αφού οδηγούν σε νέους σοβαρούς κινδύνους για αλλαγές συνόρων, πολέμους και προσφυγιά. Είναι αυτά, άλλωστε, που ευθύνονται για την όξυνση της κατάστασης στην περιοχή μας, τη δημιουργία τετελεσμένων και την ανοχή στην τουρκική επιθετικότητα.

Η κυβέρνηση, αντί να αυξήσει τη στρατιωτική θητεία, χρειάζεται να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεων των στρατευμένων που αφορούν την οικονομική στήριξη και την προστασία τους από την πανδημία.

Αντώνης Αντανασιώτης
Μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των στρατευμένων 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...