Για τρίτη μέρα η κυβέρνηση έστειλε στις σχολές την πανεπιστημιακή αστυνομία, συνοδεία ΜΑΤ

Νέα προκλητική εμφάνιση και σήμερα -για τρίτη συνεχόμενη μέρα- αστυνομικών δυνάμεων έξω από την Πολυτεχνειούπολη και την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.

Η κυβέρνηση έστειλε και σήμερα δυνάμεις της πανεπιστημιακής αστυνομίας, οι οποίες συνοδεύονταν και από δυνάμεις των ΜΑΤ, στο πλαίσιο της πολιτικής καταστολής που θέλει να επιβάλει πάση θυσία κι ενώ οι φοιτητές με τις δυναμικές και μαζικές παρεμβάσεις τους τις προηγούμενες μέρες απέτρεψαν την είσοδο της Αστυνομίας στις σχολές τους. 

Στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης παραμένουν οι φοιτητές που σήκωσαν πανό με σύνθημα  «Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία από τις Σχολές. Οι φοιτητές παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές», εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πανεπιστημιακή αστυνομία που έρχεται να προστατεύσει το Πανεπιστήμιο-επιχείρηση, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας.  

Στο πλευρό των φοιτητών βρίσκονται οι πανεπιστημιακοί, οι εργαζόμενοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πλήθος σωματείων και φορέων που καταδικάζουν την πολιτική αυταρχισμού της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, διοργανώνοντας μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και σύσκεψη Φοιτητικών Συλλόγων για να συζητήσουν τη συνέχεια της δράσης τους, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη επίσης στις 7 μ.μ. στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης.

Δείτε ακόμα...