Γιάννης Γκιόκας: Θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα στους χώρους δουλειάς για να στηριχθεί ο εμβολιασμός

Συνωστισμός στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας
Φώτο Αρχείου / Συνωστισμός στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας

Η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τα μέτρα στους χώρους δουλειάς για να στηριχθεί ο αναγκαίος εμβολιασμός είναι το ζητούμενος και όχι η συνέχιση της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας, σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1. Αναφέρθηκε επίσης στα ελληνοτουρκικά σημειώνοντας ότι το Νατοϊκό πλαίσιο διαπραγματεύσεων βάζει σε κίνδυνο τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και συντηρεί την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Τόνισε ότι για την καθυστέρηση των εμβολιασμών ευθύνονται οι ανταγωνισμοί επιχειρηματικών ομίλων και κρατών για τα εμβόλια, οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες από την πλευρά της κυβέρνησης που προκαλούν συγχύσεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως στην εστίαση υπάρχει διαχωρισμός και στα ΜΜΜ είναι όλοι μαζί στο συνωστισμό! Πρόσθεσε ότι όλα αυτά δημιουργούν ανασφάλεια και φόβο, ενώ δίνουν επιχειρήματα στον ανορθολογισμό και στα χθεσινά συλλαλητήρια.

Ειδικά για τον εμβολιασμό υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει εξαντλητική ενημέρωση, προληπτικός ιατρικός έλεγχος και ιατρική επιτήρηση των εμβολιασμένων που σήμερα δεν γίνονται.

Αναφέρθηκε και στα Ελληνοτουρκικά λέγοντας ότι είναι ανησυχητικές οι εξελίξεις με τις διαρροές για Χάγη και με το ταξίδι του Ερντογάν στην Κύπρο. Σημείωσε ότι είναι πολύ μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κομμάτων που έχουν αναγάγει σε πανάκεια την Χάγη, πως μαζί έχουν ψηφίζει τη συμφωνία με την Ιταλία που αναγνωρίζει μειωμένη επήρεια σε νησιά και ότι συμφωνούν με το νατοϊκό πλαίσιο που συντηρεί την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Πηγή: ANT1, 902.gr

Δείτε ακόμα...