Γιάννης Τασιούλας: Απαράδεκτη η ενέργεια του διοικητή του 644 Μ/Κ ΤΠ

Από το στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη
Στρατόπεδο “Κανδηλάπτη”, Αλεξανδρούπολη / Πηγή: Eurokinissi

Η απαράδεκτη ενέργεια του διοικητή στο στρατόπεδο 644 Μ/Κ ΤΠ στην Αλεξανδρούπολη, να βγάλει με την βοήθεια του υποδιοικητή ψυχίατρου του 216 ΚΙΧΝΕ ψυχικά άρρωστο στρατιώτη επειδή διαμαρτυρήθηκε για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από την διασπορά του κορονοϊού εντός του στρατοπέδου, προκαλεί μεγάλη οργή σε όλους εμάς τους οικοδόμους. Τέτοιου είδους πρακτικές όχι μόνο θυμίζουν άλλες εποχές αλλά προκαλούν ανατριχίλα για το πως οραματίζονται κυβέρνηση, κεφάλαιο και δυνάμεις που το στηρίζουν το μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Μας θέλουν υποταγμένους, να μην μιλάμε, να μην διαμαρτυρόμαστε, να γίνουμε πρόβατα για σφαγή. Είναι πολύ βολικό για αυτούς να βγάζουν «τρελούς, γραφικούς, κολλημένους» όσους αγωνίζονται για τα αυτονόητα, που διεκδικούν την προστασία της υγείας τους, καλύτερο μεροκάματο και όρους δουλειάς, που αποκαλύπτουν το μηχανισμό της εκμετάλλευσης που γεννάει συνεχώς και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα.

Όσο θα υπάρχει μια τέτοια άθλια πολιτική που συνθλίβει τις ανάγκες του λαού για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των λίγων, τόσο θα δυναμώνει ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία, θα έρχονται στην επιφάνεια τέτοιου είδους περιστατικά και πρόθυμοι στρατιωτικοί διοικητές που θα απειλούν και θα κάνουν τον «καμπόσο» στην στρατευμένη νεολαία.

Να ξέρουν όμως ότι οι στρατιώτες δεν είναι μοναχοί τους. Έχουν δίπλα τους εργάτες γιατί είναι δικά μας παιδιά και δεν θα επιτρέπουμε να απλώσει κανένας «χέρι» απάνω τους .

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας είναι στο πλευρό του στρατιώτη που διώκεται με αυτό τον αισχρό τρόπο αυτοί που έστησαν αυτή την αθλιότητα για να φιμώσουν την φωνή και το δίκιο του στρατιώτη τώρα να είναι σίγουροι ότι θα λουστούν τη χλεύη όλων των εργατών

Η κυβέρνηση φέρνει ακέραια την ευθύνη για τέτοια περιστατικά.

Εδώ και τώρα πρέπει να ανακληθεί η απαράδεκτη κατά παραγγελία ψυχιατρική γνωμάτευση με ανύπαρκτα στοιχεία απέναντι στον στρατιώτη.

Άμεσα να παρθούν μέτρα για τον κορονοϊό και τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων μέσα στα στρατόπεδα.

Γιάννης Τασιούλας,
πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...