Η αντεργατική αμνησία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη στις 20/09/202
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη στις 20/09/2020 / Πηγή: Eurokinissi

Οργισμένος δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οδοστρωτήρα του Βρούτση , όπως ονομάζει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της ΝΔ που θα θεσμοθετήσει την 10ωρη εργασία και θα βάλει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κατηγορήσει την διαχρονική όντως αντεργατική πολιτική της ΝΔ, για να αποποιηθεί, να ξεπλύνει την δική της. Για αυτό και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας μια αναδρομή της τελευταίας 10ετιας, πηδούσαν από το 2011 οπότε ψηφίστηκε η διευθέτηση του χρόνου εργασίας κατευθείαν στο σήμερα, αφήνοντας έξω την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τι κρύβουν;

Κρύβουν, το νόμο Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, όπου είχε ψηφιστεί και από τη ΝΔ. Την εφαρμογή του νόμου  για τον κατώτατο μισθό, ο οποίος δικαίωνε τον Βρούτση, δίνοντας άλλο ένα χτύπημα στις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις. Κρύβουν, το 9ημερο χωρίς ρεπό στη Σύμβαση του ΟΣΕ που είχαν υπογράψει ως κυβέρνηση όπως και το 11ημερο συνεχόμενης δουλειάς για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Αυτό, λοιπόν, που δεν κρύβεται είναι η αντεργατική συνέχεια του κράτους, κύριος χορηγός της οποίας είναι ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές και τα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων.

Όλα αυτά που έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα δεν θυμάται, αλλά και αυτά της ΝΔ, τα οποία είναι κρίκοι στην ενιαία αντεργατική αλυσίδα που κρατά η εργοδοσία στα χέρια της για αύξηση της ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης ενάντια στους εργαζόμενους.

Δείτε ακόμα...