Η αποκτήνωση «Squid Game»: Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών για το Netflix…

Όταν η αποκτήνωση του ανθρώπου γίνεται κέρδος για τη βιομηχανία του θεάματος, των μέσων κοινωνικών δικτύωσης.

Η κορεάτικη σειρά Sguid Game (Το παιχνίδι του καλαμαριού), σύμφωνα με το Netflix έχει προσελκύσει 111 εκατομμύρια συνδρομητές από την ημέρα της πρεμιέρας της, στις 17 Σεπτεμβρίου, μέσα σε 25 ημέρες δηλαδή. Το «Squid Game» ξεπέρασε μέσα στον πρώτο του μήνα το προηγούμενου νούμερο 1 της πλατφόρμας που ήταν η σειρά εποχής «Bridgerton», την οποία παρακολούθησαν 82 εκατομμύρια συνδρομητές τις πρώτες 28 μέρες προβολής της.

Κανείς δεν ξέρει, βέβαια, πόσοι από αυτούς τους 111 εκατομμύρια συνδρομητές είδαν ολόκληρο το πρώτο επεισόδιο του «Squid Game» ή ολόκληρη τη σειρά, καθώς για να καταχωρισθεί μια μονάδα συνδρομητή αρκούν μόνο δύο λεπτά streaming.

«To Παιχνίδι του Καλαμαριού» διαδραματίζεται στην Νότια Κορέα, όπου ο ήρωας της σειράς προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αμέτρητα χρέη, μια διαλυμένη οικογένεια και καμμιά ελπίδα ανάκαμψης. Στην απελπισία του, θα δεχτεί μια πρόταση, να συμμετάσχει σε ένα μαραθώνιο από ομαδικά παιχνίδια μαζί με μερικές εκατοντάδες ακόμη παίκτες που βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτόν.

Το χρηματικό έπαθλο από αυτή την ‘δοκιμασία’, είναι πολύ μεγάλο ενώ υπάρχει μια λεπτομέρεια που οι παίκτες δεν γνωρίζουν από την αρχή. Όποιος δεν τα καταφέρνει σε κάθε ένα από τα παιχνίδια, δεν χάνει απλά, αλλά χάνει τη ζωή του.

Μόνο οργή μπορεί να νοιώθει κανείς για το βάθεμα του σαπίσματος, της απαξίωσης της αξιοπρέπειας, του ανθρώπινου πόνου απο τα δυσβάσταχτα προβλήματα επιβίωσης, του κτηνώδους αδίστακτου ανταγωνισμού και του θανάτου ως τιμωρία-έπαθλο.

Το sguid game -μαζί με τόσα άλλα παρόμοια που παίζουν ακόμη και παιδιά του Δημοτικού, αποτελούν ντροπή της κοινωνίας, του ανθρώπινου πολιτισμού. Είναι το ‘στάδιο’ απο την εξανθρώπιση του πιθήκου, στη ‘πιθηκοποίηση του ανθρώπου’. Αν και αδικούμε τους πιθήκους…

Όχι, αρνούμαστε ο «θάνατός» ενός ανθρώπου στην δουλειά, στην μάχη για την επιβίωση, να είναι η «δική μας ζωή».

Όχι, αρνούμαστε να δεχτούμε αυτή τη δυσωδία «παιχνιδιών». Υπάρχει διέξοδος από τα προβλήματα, από την ατομική δυστυχία, την κοινωνική – οικονομική ένδεια.

Όχι, αρνούμαστε να μετατραπούμε σε κτήνη. Η ανθρωπότητα αγκομάχησε πολύ, αλλά έφτασε και σε ένα ανώτερο κοινωνικο-οικονομικό-πολιτικό σύστημα, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Όπου ο άνθρωπος σιγα – σιγά πετά όλη αυτή τη σαπίλα, γιατί ο ίδιος έσπασε την αλυσίδα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτό είναι το πρότυπό μας!

Πετάξτε το sguid game και το Netflix στα σκουπίδια! Σώστε τα παιδιά, τον άνθρωπο της δουλειάς, της προοπτικής της απελευθέρωσής του.

ag

Δείτε ακόμα...