Η διακοπή μετάδοσης στη Ελλάδα των «Russia Today» και «Sputnik» είναι ενέργεια απαράδεκτη και επικίνδυνη

Η Ιστοσελίδα RT
Η Ιστοσελίδα RT

Ενέργεια απαράδεκτη και επικίνδυνη χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τη διακοπή μετάδοσης ειδήσεων στην Ελλάδα από τα ειδησεογραφικά δίκτυα «Russia Today» και «Sputnik». Σημειώνει ότι εντάσσεται στην προσπάθεια επικράτησης της προπαγάνδας και των fake news από την «ευρωατλαντική» πλευρά και αξιοποιούνται για την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Αναλυτικά:

«Η διακοπή μετάδοσης ειδήσεων στην Ελλάδα από τα ειδησεογραφικά δίκτυα “Russia Today” και “Sputnik”, μέσα και από το “μπλοκάρισμα” των αντίστοιχων ιστοσελίδων, είναι ενέργεια απαράδεκτη και επικίνδυνη, ενώ τροφοδοτεί απειλές σε βάρος δημοσιογράφων και εργαζομένων σε αυτά τα Μέσα. Αυτή η ενέργεια δεν στρέφεται πραγματικά κατά της απαράδεκτης ρωσικής εισβολής, αλλά είναι ενταγμένη στην προσπάθεια επικράτησης της προπαγάνδας και των fake news που εκπορεύονται μονομερώς από την “ευρωατλαντική” πλευρά και αξιοποιούνται από την κυβέρνηση, για να δικαιολογηθεί η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Είναι άλλο πράγμα η κριτική στις ειδήσεις ή πληροφορίες που μεταδίδουν όλα τα μέσα (και τα παραπάνω) κι άλλο ο απαράδεκτος αποκλεισμός Μέσων και δημοσιογράφων, ανάλογα με το αν είναι ή όχι αρεστό το περιεχόμενο όσων μεταδίδουν.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την πρακτική, που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους και γι’ αυτό πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει».

Δείτε ακόμα...