Η ελληνογαλλική συμφωνία δένει πιο σφιχτά τη χώρα στο άρμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

ΕΛΔΥΚ - Στρατιώτες

Η υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας δένει πιο σφιχτά τη χώρα μας στο άρμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την εμπλέκει σε επικίνδυνα για το λαό σχέδια. Παρόλα αυτά πλασάρεται από την κυβέρνηση ως “ιστορική ευκαιρία” που εξασφαλίζει την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, έναντι της Τουρκίας. Τέτοιες αυταπάτες γίνεται προσπάθεια να υπερισχύσουν και μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, χώρο που αντικειμενικά επηρεάζεται άμεσα από τέτοιες συμφωνίες.

Στα πλαίσια αυτών των συμφωνιών η Ελλάδα συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με στρατεύματα σε περιοχές όπως το Κόσοβο, η Σομαλία, το Μάλι και το Αφγανιστάν. Στέλνει συστοιχίες Patriot στη Σαουδική Αραβία στη θέση των αμερικανικών, φρεγάτες εκτός συνόρων, «F-16» να περιπολούν τον εναέριο χώρο της Αλβανίας, της Β. Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου.

Μία τέτοια συμφωνία είναι και η Ελληνογαλλική Συμφωνία. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για την αποστολή δυνάμεων στην υποσαχάρια Αφρική, στην περιοχή του Σαχέλ, ώστε να υποστηρίξει τα συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλίων στην περιοχή. Σε υποτιθέμενο αντάλλαγμα η Γαλλία προβλέπεται να «βοηθήσει» σε πιθανή ένοπλη επίθεση τη χώρα μας, γεγονός που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως πανάκεια απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά να συμμετέχουν στις επεμβάσεις και το ματοκύλισμα των λαών για χάρη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή σε τέτοιες αποστολές, αντίθετα έτσι τοποθετείται η χώρα μας στο «μάτι του κυκλώνα» των αντιθέσεων, μπαίνει σε μεγάλους κινδύνους αντιποίνων από τις ανταγωνίστριες δυνάμεις.

Οι θριαμβολογίες για τα μαχητικά «Ραφάλ» και τις φρεγάτες «Μπελαρά» δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού αυτά θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και όχι για την άμυνα της χώρας. Επίσης προοιωνίζεται η δημιουργία γαλλικών στρατιωτικών βάσεων δίπλα στις αμερικανικές. Ο λαός μας πληρώνει πάνω από δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για νέες παραγγελίες την ίδια στιγμή που «δεν υπάρχει» οικονομική δυνατότητα για ενίσχυση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, των μισθών και των συντάξεων.

Είναι αποπροσανατολιστικός μύθος ότι τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη, όπως είναι και η Γαλλία μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή. Πράττουν βάσει των συμφερόντων των μονοπωλίων τους και μόνο. Γλαφυρό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι τις ίδιες μέρες με την συζήτηση για την Ελληνογαλλική Συμφωνία ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου, συνοδευόμενος από Γάλλους επιχειρηματίες συμπροεδρεύει με τον Τούρκο υπουργό Εμπορίου στην 6η Σύνοδο της Μεικτής Οικονομικής και Εμπορικής Επιτροπής Γαλλίας- Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Κύπρος έχει συνάψει εδώ και καιρό αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, ενώ ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός «Total» «κατοικοεδρεύει» εδώ και χρόνια στην κυπριακή ΑΟΖ, χωρίς αυτό να έχει σημάνει το τέλος των τουρκικών επιδιώξεων, αντίθετα τις ενέτεινε.

Όποιος νομίζει ότι η εμπλοκή της χώρας μας σε βαθύτερους σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικών κρατών -όπως η Γαλλία- μπορεί να βοηθήσει την άμυνα της χώρας, ας φέρει στο μυαλό του την εικόνα από το αεροδρόμιο της Καμπούλ ή τους Κούρδους συμμάχους των Αμερικανών και την κατάληξή τους. Όποια παρέμβαση συμμάχων υπάρχει θα έχει πάντα τη σφραγίδα των δικών τους γεωπολιτικών σχεδιασμών.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, λέει ψέματα στο λαό όταν μιλάει για ιστορική, εθνική συμφωνία που διασφαλίζει την άμυνα της χώρας μας και πως όποιος διαφωνεί με αυτήν δεν τηρεί πατριωτική στάση. Από κοντά και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού μετέτρεψε επί διακυβέρνησης του τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, τώρα διαφωνεί υποκριτικά με την Ελληνογαλλική Συμφωνία στη βάση του ότι η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Σαχέλ θα έχει διμερή χαρακτήρα και δεν θα εντάσσεται στο πλαίσιο της «στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης» ως ευρύτερη ευρωπαϊκή συμφωνία!

Πραγματική πατριωτική στάση σήμερα αποτελεί ο αγώνας απέναντι σε αυτήν τη Συμφωνία, όπως και απέναντι στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις του θανάτου και την επέκταση της. Η καταδίκη της πολιτικής της εμπλοκής της χώρας μας, της συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εκτός συνόρων, το ξήλωμα όλων των αμερικανονατοικών βάσεων. Ώστε ο λαός να αναμετρηθεί με την εξουσία του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του και να οικοδομήσει σχέσεις αμοιβαίας ωφέλειας με τους λαούς της περιοχής.

Στρατιώτης (ΠΖ)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...