Στρατιώτης (ΠΒ): «Η εντολή διακοπής ρεύματος στο σπίτι φαντάρου είναι απαράδεκτη»

Στρατιώτες και υπαξιωματικοί στην Κω (80 ΑΔΤΕ)
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες και υπαξιωματικοί στην Κω (80 ΑΔΤΕ) / Πηγή: Eurokinissi

Πριν από λίγες μέρες η ΔΕΗ ανακοίνωσε σε φαντάρο πως έχει εκδοθεί εντολή διακοπής του ρεύματος στο σπίτι του, που διαμένει με την μητέρα του και την φοιτήτρια αδερφή του. Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια που αποτελεί πρόκληση προς κάθε λαϊκή οικογένεια που ασφυκτιεί από τα χρέη, την ανεργία και την ακρίβεια, ενώ ταυτόχρονα καλείται να καλύψει εξολοκλήρου τα έξοδα της θητείας του νεοσύλλεκτου φαντάρου.

Η ακρίβεια στα είδη κατανάλωσης, στα καύσιμα, στην ενέργεια, έρχονται να προστεθούν στο ήδη δυσβάσταχτο κόστος της στρατιωτικής θητείας, που φορτώνονται οι νέοι και οι οικογένειές τους, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Την ώρα που η κυβέρνηση δαπανά δισεκατομμύρια για τα σχέδια του ΝΑΤΟ, οι στρατιώτες καλούμαστε να καλύψουμε με δικά μας έξοδα όλες τις καθημερινές μας ανάγκες, από την μετακίνηση και τα είδη υγιεινής που πρέπει να αγοράσουμε μέχρι το νερό και το φαγητό, με τις μερίδες πολλές φορές να μην επαρκούν.

Είναι απαραίτητη η οικονομική στήριξη από το κράτος σε κάθε νεοσύλλεκτο και την οικογένειά του ώστε να μπορούν να καλύψουν τα έξοδα συντήρησης και μετακίνησης. Ταυτόχρονα θα πρέπει να παγώσει κάθε χρέος προς το δημόσιο της οικογένειας του κάθε φαντάρου για όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Στρατιώτης (ΠΒ) Αυτζής Κυριάκος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...