Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων αποχαιρετά τον Μίκη

Ο Μίκης θα παραμείνει εδώ και παντού: Σαν φωτιά στα συνθήματα μας, σαν υπόσχεση μη υποταγής. Σαν αέρας ορμητικός που μας σπρώχνει προς την έφοδο στον ουρανό για να αλλάξει αυτός ο κόσμος, γιατί χρειάζεται να αλλάξει.

Με βαθιά συγκίνηση, σκέψη κι ένα ακατάπαυστο χειροκρότημα – ποταμό η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, αποχαιρετούμε τον αγωνιστή – δημιουργό και πρωτεργάτη του πολιτισμού Μίκη Θεοδωράκη που ούτε στιγμή δεν έπαψε να οραματίζεται και να ανυψώνει τον αγώνα του λαού που πολεμά για το δίκιο του, που παλεύει “για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι”, που μας έμαθε να τραγουδάμε ότι “θέλει αρετή και τόλμην η ελευθερία”.

Ωσεί παρών μέσα από το έργο και την πορεία του θα δίνει κουράγιο και θα συντροφεύει εσαεί στους αγώνες μας ενάντια στη φτώχεια, στην καταπίεση, στις φυλετικές διακρίσεις, στους πολέμους, στην προσφυγιά. Για να αλλάξει αυτός ο κόσμος, για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο, για ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα στους λαούς, μέχρι να σημάνουν οι καμπάνες της κοινωνικής απελευθέρωσης, μέχρι την τελική νίκη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...