Η Γαλλία στέλνει και δεύτερο ελικοπτεροφόρο πλοίο στα ανοιχτά της Γάζας

Ελικοπτεροφόρο πλοίο του Γαλλικού Εθνικού Ναυτικού Tonnerre (L9014)
Φώτο Αρχείου / Ελικοπτεροφόρο πλοίο του Γαλλικού Εθνικού Ναυτικού Tonnerre (L9014) – Πηγή: Marine Nationale

Η Γαλλία αυξάνει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, στέλνοντας ένα δεύτερο ελικοπτεροφόρο πλοίο στα ανοιχτά των ακτών της Γάζας.

Η επίσημη δικαιολογία που έδωσε ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνού, ήταν η παροχή ιατρικής βοήθειας στους ανθρώπους που πλήττονται από τους βομβαρδισμούς στον πολιορκημένο θύλακα.

Ωστόσο η συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, αλλά και της Κίνας και της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή δείχνει ότι τα στρατόπεδα παίρνουν «θέση» για ενδεχόμενη επέκταση της σύγκρουσης. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info από τον Λίβανο, όπου επισκέφθηκε τους Γάλλους κυανόκρανους της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL), ο Λεκορνού είπε ότι θα αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο το ελικοπτεροφόρο Dixmude. Το Παρίσι έχει ήδη στείλει στην περιοχή το ελικοπτεροφόρο Tonnerre, με αποστολή να στηρίξει τα νοσοκομεία της Γάζας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Λεκορνού είπε ότι έστειλε μηνύματα τόσο προς τη Χεζμπολάχ όσο και προς το Ισραήλ, με τα οποία προτρέπει και τις δύο πλευρές να μην κάνουν κάποια ενέργεια που θα καθιστούσε αδύνατον για την UNIFIL να επιτελέσει το έργο της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...