Σε γενικευμένη πολεμική προετοιμασία βρίσκονται τα «κράτη δικαίου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ανταγωνίζονται και μεταξύ τους για το ποιο μονοπώλιο ποιας χώρας θα ενισχυθεί περισσότερο και από τα 800 δισ. που θέλει να δώσει η σάπια ΕΕ στο πλαίσιο της στροφής στη πολεμική οικονομία για το «χειρότερο που πρόκειται να έρθει», όπως συνηθίζουν να λένε.
«Ακολουθώντας» το παράδειγμα του γερμανικού κολοσσού της Rheinmetall, η Ιταλία επεξεργάζεται ένα νέο βιομηχανικό σχέδιο που θα ενισχύσει τις συνδέσεις μεταξύ των τομέων της αυτοκινητοβιομηχανίας, της άμυνας και της αεροναυπηγικής, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Βιομηχανίας, Αντόλφο Ούρσο και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Reuters. Ο υπουργός τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ αυτών των τομέων θα μπορούσε «να δημιουργήσει ευκαιρίες ανάπτυξης στην παραγωγή και μεταποίηση εξαρτημάτων, σε μια εποχή που η παραγωγή αυτοκινήτων στην Ιταλία βρίσκεται σε πτώση».
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική πολεμική εταιρεία Rheinmetall, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό πυρομαχικών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα μετατρέψει δύο εργοστάσια αυτοκινήτων στη Γερμανία για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού. Μάλιστα, η εταιρεία ξεκίνησε επίσης μια συνεργασία με τον ιταλικό όμιλο Leonardo για την ανάπτυξη οχημάτων μάχης.
Ενώ λοιπόν, οι ίδιοι ομολογούν ότι πάνε «περίπατο» οι «περιβαλλοντικές ευαισθησίες», αφού η «πράσινη μετάβαση» και τα 100δες δισ. που δόθηκαν στα «πράσινα» αρπαχτικά δεν μπόρεσε να δώσει «λύσεις» στο μεγάλο πρόβλημα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, τώρα, εν μέσω κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, βλέπουν «ευκαιρία» στους πολεμικούς εξοπλισμούς, που θα μετά θα καταναλωθούν «παραγωγικά» στα πεδία των μαχών.