Η Κυβέρνηση απαγορεύει την πορεία για το Πολυτεχνείο

Κ. Μητσοτάκης και Μ. Χρυσοχοΐδης στη συζήτηση στη Βουλή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Φώτο Αρχείου / Κ. Μητσοτάκης και Μ. Χρυσοχοΐδης στη συζήτηση στη Βουλή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων / Πηγή: Eurokinissi

Την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε πως «απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού» και επανέλαβε ότι «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου».

Στοχοποίησε ευθέως τις διαδηλώσεις υποστηρίζοντας ότι «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» σε μια προσπάθεια να ενοχοποιήσει το λαό και τις διεκδικήσεις του. Έφτασε στο σημείο τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο να τις αποκαλέσει «παραστάσεις» ισχυριζόμενος ότι «δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές».

Κατέδειξε ότι η κυβέρνηση αναζητά προσχήματα για να ξεμπερδέψει με το γνήσιο αντιϊμπεριαλιστικό περιεχόμενο του γιορτασμού και της πορείας. Άλλωστε γνωρίζει και η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα το απέδειξε, ότι ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου μπορεί να γίνει με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση κουνάει το δάκτυλο στο λαό την ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται οι εγκληματικές της ευθύνες στην υγεία

Επίθεση του ΚΚΕ στην κυβέρνηση που άφησε χωρίς θωράκιση το δημόσιο σύστημα υγείας και συνεχίζει το παραλήρημα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα το Γραφείο Τύπου του Κόμματος σημειώνει:

“Την ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη μη λήψη μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, η κυβέρνηση επιμένει στο παραλήρημα για το Πολυτεχνείο, ως αντιπερισπασμό, με στόχο να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στο λαό, που αγωνίζεται και τηρεί με το παραπάνω όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Κι ας μην κουνάει το δάχτυλο στο λαό, τη νεολαία και τα πολιτικά κόμματα.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που δεν γιόρτασε φέτος την 28η Οκτωβρίου ή άλλες γιορτές. Μαζικοί φορείς, πολιτικές νεολαίες και κόμματα γιόρτασαν, έτσι όπως κάνουν κάθε χρόνο: με εκδηλώσεις σε σχολεία, σχολές, αίθουσες, πλατείες, δρόμους, τηρώντας βεβαίως φέτος όλα τα μέτρα προστασίας. Έτσι θα γιορτάσουν, όπως ξέρουν και όπως έχουν αποφασίσει και την επέτειο του Πολυτεχνείου.

 Ντροπή και αίσχος σε όσους για μια ακόμη φορά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να επιβάλλουν “σιωπητήριο” και σε όσους προσπαθούν να “μετατρέψουν” την -αναγκαία για τη ζωή και την υγεία- μάσκα σε “φίμωτρο””.

ag

Δείτε ακόμα...